Επιστολή Φουρθιώτη σε Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη εμφανίζει ως… εχθρό το Documento και παίρνει φρουρά!

Επιστολή Φουρθιώτη σε Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη εμφανίζει ως… εχθρό το Documento και παίρνει φρουρά!

Το Documento και το Κουτί της Πανδώρας παρουσίαζε ως εχθρούς ο Μένιος Φουρθιώτης προκειμένου να… δικαιολογήσει το αίτημά του για αστυνομική φρουρά.

Δείτε επίσης: Μένιος Φουρθιώτης: Ποιοι επιχείρησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση – Τα απόρρητα έγγραφα της ΕΛΑΣ

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς τους Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη, αφού στοχοποιεί δύο Μέσα Ενημέρωσης(!), το Documento και το Κουτί της Πανδώρας, τα  παρουσιάζει ως… εχθρό, θεωρεί τον εαυτό του «εύκολο στόχο για κάθε δυσαρεστημένο πολίτη» , και -μαντέψτε- όλα… πήραν τον δρόμο τους και λίγο αργότερα παίρνει φρουρά.

Δείτε επίσης: Μένιος Φουρθιώτης: Εξευτέλιζε τους αστυνομικούς αλλά του παρείχαν προστασία

Με επιστολή του, που δημοσιεύει η Αυγή και το Avgi.gr, στις 24 Δεκεμβρίου ζητάει να γίνει αορίστου διαρκείας η φρούρησή του και να του διατεθούν επιπλέον τρεις αστυνομικοί ανά βάρδια και μια υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα. Το κρίσιμο σε αυτή την επιστολή είναι ότι αναφέρεται σε στοχοποίησή του από την εφημερίδα Documento και την ιστοσελίδα Το Κουτί της Πανδώρας, δίχως άλλη αναφορά σε κάποιο μέσο ενημέρωσης. Μάλιστα αυτή η επιστολή κοινοποιείται στους κυρίους Μητσοτάκη, Πέτσα και Δημητριάδη, μεταξύ άλλων θεσμικών και πολιτικών παραγόντων.

Έτσι, στις 31 Δεκεμβρίου αποφασίζεται η συνέχιση διάθεσης δύο αστυνομικών για τρεις ακόμη μήνες. Στις 2 Ιανουαρίου ο Φουρθιώτης καταγγέλλει τηλεφώνημα για βόμβα στον τηλεοπτικό σταθμό Epsilon, χωρίς η ΕΛ.ΑΣ. να εντοπίσει κάτι στον έλεγχο που ακολουθεί, ενώ στις 10 Ιανουαρίου προκαλούνται φθορές στο αυτοκίνητο του διευθυντή ειδήσεων του Epsilon μετά από εμπρησμό.

Τελικά ο Φουρθιώτης θα λάβει επιπλέον ασφάλεια με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. στις 14 Ιανουαρίου, όταν και διατίθενται πλέον στον παρουσιαστή τρεις αστυνομικοί, μία υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα, αποφασίζεται η φρούρηση του Epsilon, του Party FM, της οικίας του και της εφημερίδας Αποκαλυπτικά για έξι μήνες. Η τελευταία απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχει ημερομηνία 1 Φεβρουαρίου και με αυτήν διατηρούνται τα προηγούμενα μέτρα φύλαξης και επιπλέον διατίθεται στον Φουρθιώτη και ένα συνοδευτικό αυτοκίνητο.

Η υπόθεση των μέτρων φύλαξης του Μένιου Φουρθιώτη ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα μέσα Μαρτίου και η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 24 Μαρτίου τόνιζε πως “δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο περί φύλαξης δημοσιογράφων δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα”.


Πηγή: Avgi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter