Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: Επιστολή-διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών: Επιστολή-διαμαρτυρία προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

Επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αναφορικά με τον αποκλεισμό των ελληνικών Δικαστικών Ενώσεων από τις επιτροπές του υπουργείου Δικαιοσύνης απέστειλε σύμφωνα με πληροφορίες η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών, ταυτιζόμενη με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην επιστολή η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών εκφράζει την ανησυχία της για τις αλλαγές στη νομοθεσία που πρόκειται να κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης, χωρίς να λαμβάνει υπόψιν τις απόψεις των Δικαστικών Ενώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι για το ζήτημα αυτό η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απέστειλε πρόσφατα ενημερωτικές επιστολές στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ είχε ενημερωθεί και η Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών.

Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, οι Δικαστικές Ενώσεις «απέστειλαν στις 25 Ιανουαρίου 2021 κοινό αίτημα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να συμμετέχουν στη Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή για τον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών (ΚΟΔΚΔΛ)».

Στις 29 Ιανουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκε νέα συνάντηση μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης και του προεδρείου της ΕνΔΕ όπου και πάλι «δεν υπήρξε ρητή δέσμευση του κ. Υπουργού για την σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής».

Στις 15 Φεβρουαρίου η ΕνΔΕ ζήτησε ακόμη μια φορά να πληροφορηθεί για «το ακριβές χρονοδιάγραμμα σύστασης της επιτροπής χωρίς», χωρίς να λάβει κάποια απάντηση με αποτέλεσμα στη συνέχεια να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

Σε αυτή η ΕνΔΕ ανέφερε μεταξύ άλλων πως «το Υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επιθυμεί να συγκροτήσει Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή αλλά προτίθεται να επεξεργαστεί με συμβούλους του την αναμόρφωση του Κώδικα ερήμην των Δικαστικών Ενώσεων».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter