Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Χίο: H νεαρή «stalker» και τα απειλητικά μηνύματα

Εφιάλτης για εκπαιδευτικό στη Χίο: H νεαρή «stalker» και τα απειλητικά μηνύματα

Μία απίστευτη ιστορία παρενοχλητικής παρακολούθησης (Stalking) αλλά και γενικότερης παρενόχλησης εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες στη Χίο, με θύμα μία εκπαιδευτικό και θύτη μία νεαρή κοπέλα. Απειλητικά μηνύματα, παρακολούθηση του προφίλ της εκπαιδευτικού, συνεχή τηλέφωνα αλλά και προσβλητικές αναφορές συνθέτουν το «παζλ» αυτής της ιστορίας. Με την εκπαιδευτικό να ζει σε ένα συνεχές καθεστώς φόβου και τις αρμόδιες αρχές να μην έχουν πάρει και ιδιαίτερα σοβαρά την ιστορία, παρά το γεγονός ότι η εκπαιδευτικός εκφράζει φόβους ακόμη και για την ίδια της τη ζωή.

Η νεαρή κοπέλα ξεκίνησε ξαφνικά να παρενοχλεί την εκπαιδευτικό. Δίχως ποτέ πριν να έχουν ιδιαίτερη σχέση. Η εκπαιδευτικός, όπως σημειώνει σε μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει στην Εισαγγελία της Χίου μέσω του δικηγόρου της, Νίκου Ρουσσόπουλου, έχει ξεκαθαρίσει στην νεαρή γυναίκα ότι η σχέση τους θα είναι μόνο «φιλική». Αυτό όμως δεν έδειξε να την πτοεί.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η νεαρή γυναίκα έχει δημιουργήσει μία σειρά από λογαριασμούς σε διάφορες εφαρμογές, όπως facebook, viber, instagram και pinterest προκειμένου να επικοινωνεί με την εκπαιδευτικό. Κάποιοι από τους λογαριασμούς αυτούς είναι με τα πραγματικά της στοιχεία, ενώ κάποιοι άλλοι όχι.

Από εκεί στέλνει μηνύματα στην εκπαιδευτικό. Κάποια αρκετά απειλητικά, με εκφράσεις τύπου:  «θα σε δείρω … είσαι μία μάρκα», «Θα πληρώσεις γι’ αυτό», «Θα σε κάνω ρόμπα μπροστά σε όλους…», «Κάτσε να δεις τι θα πάθεις», «Θα σε φτύσω μπροστά στην παρέα σου», «τώρα μόνο νεκρή στο κασόνι ίσως θέλω να σας δω μπροστά μου».

Πολλές φορές επίσης η νεαρή κοπέλα τηλεφωνεί διαρκώς στην εκπαιδευτικό είτε από το προσωπικό της κινητό τηλέφωνο ή άλλους αριθμούς. Όσο δεν βλέπει ανταπόκριση, συνεχίζει, ακόμη και με «απόκρυψη». Άλλες φορές δεν διστάζει να βρίζει την εκπαιδευτικό δημόσια στο διαδίκτυο.

Η εκπαιδευτικός καταγγέλλει μάλιστα ότι έχει αντιληφθεί τη νεαρή γυναίκα να την παρακολουθεί, ενώ κάνει λόγο για «εμμονική και επικίνδυνη» στάση. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ανάρτηση της κατά το παρελθόν, η νεαρή γυναίκα περιέγραψε με ακρίβεια τα ρούχα και τις κινήσεις της εκπαιδευτικού στη Χίο. Κάτι που όπως ήταν φυσικό τη φόβισε αρκετά. Μια άλλη φορά η νεαρή γυναίκα είχε προτείνει στην εκπαιδευτικό να συναντηθούν και να πάνε για καφέ. Η εκπαιδευτικός αρνήθηκε. Τότε η νεαρή γυναίκα πήγε στο σπίτι της, για να δει εάν βρίσκεται εκεί ζητώντας το λόγο που δεν πήγε μαζί της για… καφέ.

Παράκουσαν την εισαγγελική εντολή

Μετά τη μηνυτήρια αναφορά η Εισαγγελία της Χίου έδωσε εντολή να εξεταστεί η νεαρή γυναίκα σε δημόσιο ψυχιατρείο. Η εντολή έπρεπε να εκτελεστεί την περασμένη Τρίτη 25 Μαΐου. Ωστόσο την ημέρα εκείνη ξαφνικά οι αρχές ενημερώθηκαν ότι η νεαρή γυναίκα είχε καταφύγει μόνη της σε ιδιωτικό ψυχιατρείο. Κάτι που ωστόσο δεν προέβλεπε η εισαγγελική εντολή. Από εκεί μάλιστα η νεαρή γυναίκα συνέχισε να παρενοχλεί την εκπαιδευτικό, κάτι που εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με την στάση των αρμοδίων αρχών.

«Είναι μια υπόθεση πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα όπου έχει υπάρξει μεγάλη κωλυσιεργία από την πλευρά των αρχών. Φοβάμαι μήπως και σε αυτή την περίπτωση υπάρξουν τελικά εξελίξεις τύπου «Μακρυνίτσας» όπου και πάλι οι αρχές είχε κινηθεί με ρυθμούς χελώνας αντί κινηθούν ταχύτατα» υπογραμμίζει στο Documentonews.gr ο δικηγόρος της νεαρής εκπαιδευτικού Νίκος Ρουσσόπουλος.

Να σημειωθεί ότι η νεαρή γυναίκα βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες στα δικαστήρια  και με άλλο πρόσωπο για παρόμοια ιστορία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter