Μπάιντεν: «Είμαστε όλοι ίσοι» (Video)

Μπάιντεν: «Είμαστε όλοι ίσοι» (Video)

Οι ΗΠΑ έχουν μπει ξανά «σε κίνηση», «η Αμερική πάει ξανά μπροστά», δήλωσε ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην πρώτη του μεγάλη ομιλία ενώπιον του Κογκρέσου.

«Πριν από εκατό ημέρες, το σπίτι μας, η Αμερική, ήταν στις φλόγες», όμως τώρα είναι εκ νέου «έτοιμη να απογειωθεί» χάρη στα σχέδια στήριξης της οικονομίας και στις μεταρρυθμίσεις που προωθήθηκαν αφότου ανέλαβε την προεδρία, υποστήριξε ο κ. Μπάιντεν.

Αναφέρθηκε ακόμη στην ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης (τοπική ώρα· τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ώρα Ελλάδας) στην εκστρατεία ανοσοποίησης για την COVID-19 σε εξέλιξη, μιλώντας για μια «από τις μεγαλύτερες επιτυχίες από τη σκοπιά του εφοδιασμού» στην ιστορία των ΗΠΑ.

«Οι μισοί και πλέον ενήλικοι έχουν πλέον λάβει τουλάχιστον μία δόση» των εμβολίων τους και «οι θάνατοι των ηλικιωμένων έχουν μειωθεί κατά 80% από τον Ιανουάριο», υπογράμμισε, σπεύδοντας όμως να προσθέσει πως «μένει δουλειά να γίνει για να νικηθεί ο ιός, δεν μπορούμε να μειώσουμε την επαγρύπνησή μας».

Οι ΗΠΑ, διαβεβαίωσε ακόμη ο Τζο Μπάιντεν, δεν «επιδιώκουν τη σύγκρουση με την Κίνα», όμως είναι «έτοιμες να υπερασπιστούν τα συμφέροντά τους σε όλα τα πεδία».

«Στις συζητήσεις που έκανα με τον πρόεδρο (της Κίνας) Σι (Τζινπίνγκ), του είπα ότι αντιμετωπίζουμε ευνοϊκά τον ανταγωνισμό» αλλά «θα δώσουμε μάχη εναντίον άδικων εμπορικών πρακτικών», «θα διατηρήσουμε ισχυρή στρατιωτική παρουσία στην περιφέρεια Ινδικού-Ειρηνικού» και «δεν θα αποκηρύξουμε την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», συμπλήρωσε.

Επανερχόμενος στην εσωτερική πολιτική κονίστρα ο αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως αποκατέστησε την πίστη των Αμερικανών στη δημοκρατία.

Ο κ. Μπάιντεν, που με βάση το κείμενο της ομιλίας του αναμένεται να αυτοπροβληθεί ως μέγας υποστηρικτής της μεσαίας τάξης και να υποσχεθεί τη δημιουργία εκατομμυρίων θέσεων εργασίας, επέμεινε στο μήνυμα πως μετά τις πρώτες εκατό ημέρες του στο αξίωμα οι ΗΠΑ «μετατρέπουν τον κίνδυνο σε δυνατότητα, την κρίση σε ευκαιρία, τα πλήγματα σε δύναμη».

Επιχειρηματολόγησε πως οι δημόσιες δαπάνες και οι φορολογικές μεταρρυθμίσεις που εισηγείται – συνολικού ύψους σχεδόν 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – είναι επένδυση ζωτικής σημασίας στο μέλλον της Αμερικής.

«Ήρθα να μιλήσω για την κρίση – και την ευκαιρία» που παρουσιάζεται στη χώρα. «Για την ανοικοδόμηση του έθνους μας και την αναζωογόνηση της δημοκρατίας». Ώστε η Αμερική «να κερδίσει το μέλλον της», είπε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter