ΗΠΑ: Οι θάνατοι από κορονοϊό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020

ΗΠΑ: Οι θάνατοι από κορονοϊό στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020

Ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων από τη νόσο Covid-19 στις ΗΠΑ βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020, όταν, δηλαδή, η επιδημία εξαπλωνόταν στη χώρα, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Κατά μέσο όρο, την εβδομάδα που πέρασε, 546 θάνατοι από νέο κορονοϊό καταγράφονταν κάθε ημέρα, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC).

«Η τελευταία φορά που ο μέσος όρος μας των επτά ημερών ήταν τόσο χαμηλός, ήταν τον Μάρτιο του 2020, δηλαδή συνοπτικά, όταν η πανδημία είχε ξεκινήσει σε ένα μεγάλο μέρος των ΗΠΑ», δήλωσε η διευθύντρια των CDC Ροσέλ Γουαλένσκι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Επιπλέον, ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων, που καταγράφηκαν χθες, γύρω στα 17.700, είναι ο χαμηλότερος που έχει καταγραφεί από τον Ιούνιο, συμπλήρωσε η ίδια.

«Τα εμβόλια έχουν επιτρέψει μια θεαματική μείωση των κρουσμάτων, των νοσηλειών και των θανάτων», είπε ο Άντι Σλάβιτ, σύμβουλος στον Λευκό Οίκο για την καταπολέμηση της Covid-19. «Για πρώτη φορά, από τότε που η πανδημία ξεκίνησε, τα κρούσματα καταγράφουν πτώση στις 50 πολιτείες. Νικάμε τον πόλεμο κατά του ιού».

Το 47,5% του αμερικανικού πληθυσμού, δηλαδή 157 και πλέον εκατομμύρια άνθρωποι, έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εκ των τριών εμβολίων που έχουν εγκριθεί στις ΗΠΑ.

Είναι διαθέσιμα σε περισσότερους από 80.000 χώρους σε ολόκληρες τις ΗΠΑ, διευκρίνισε ο Σλάβιτ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter