ΗΠΑ: Πέθανε ο Μπέρνι Μάντοφ – Είχε καταχραστεί με τη μέθοδο της πυραμίδας 65 δισ. δολάρια

ΗΠΑ: Πέθανε ο Μπέρνι Μάντοφ – Είχε καταχραστεί με τη μέθοδο της πυραμίδας 65 δισ. δολάρια

Ο Μπέρνι Μάντοφ είχε καταδικαστεί για ξέπλυμα χρήματος, κλοπή και ψευδορκία σε φυλάκιση 150 ετών

Πέθανε από φυσικά αίτια στα 82 του ο Μπέρνι Μάντοφ, ο χρηματιστής που έμεινε στην ιστορία ως ο δημιουργός της μεγαλύτερης «πυραμίδας» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στις 23 Απριλίου θα έκλεινε τα 83 του χρόνια.

Οι ζημιές που υπέστησαν ιδιώτες, οργανισμοί, θεσμικοί επενδυτές και μεγάλες τράπεζες παγκοσμίως εκτιμώνται ότι είχαν φτάσει τα 64,8 δισ. δολάρια από τη μεγαλύτερη επενδυτική απάτη στην ιστορία. Όπως αναφέρεται η δραστηριότητά του είχε ξεκινήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και κατόρθωσε να εξαπατήσει κάπου 36.000 άτομα σε 136 χώρες μέσα σε τέσσερις δεκαετίες.

Ο Μάντοφ είχε ζητήσει πρόωρη αποφυλάκιση το Φεβρουάριο του 2020, επικαλούμενος ότι είχε λιγότερο από 18 μήνες ζωής μετά την είσοδό του στα τελικά στάδια νεφρικής νόσου.

Σε τηλεφωνικές συνεντεύξεις στην Washington Post, εκείνη την εποχή, ο Μάντοφ είχε εκφράσει τη λύπη του για τα αδικήματά του, λέγοντας ότι «έκανε ένα τρομερό λάθος».

«Είμαι άρρωστος στο τελικό στάδιο», είχε πει. «Δεν υπάρχει θεραπεία για τον τύπο της νόσου μου. Λοιπόν, ξέρετε, έχω ήδη εκτίσει 11 χρόνια και, ειλικρινά, έχω πληρώσει» πρόσθεσε.

Ο Μάντοφ συνελήφθη για πρώτη φορά το 2008, ενώ τον Ιούνιο του 2009, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 150 ετών.

Όταν ο Μάντοφ βρέθηκε στη φυλακή, έχασε και τα δυο παιδιά του. Ο μεγάλος του γιος αυτοκτόνησε και ο μικρός πέθανε από καρκίνο.

 

Πηγή: cnbc.com/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter