Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Η Ένωση Ιατρών του Τόκιο ζητά την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων

Αυξάνονται οι φωνές στην Ιαπωνία για τη μη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι. Δημοσκόπηση έδειξε πως ποσοστό άνω του 80% των Ιαπώνων δεν θέλουν φέτος τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ξεκάθαρη θέση πήρε και η Ένωση γιατρών του Τόκιο, η οποία ζήτησε να ματαιωθούν οι Αγώνες, λόγω της πανδημίας. Σε ανακοίνωση του εξέδωσε αναφέρει ότι τα νοσοκομεία στην πόλη υποδοχής των Αγώνων έχουν πληρότητα κοντά στο 100% στις κλίνες εν μέσω αύξησης των λοιμώξεων.

«Ζητάμε από τις αρχές να πείσουν τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή ότι η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων είναι δύσκολη και να λάβει την απόφασή να τους ακυρώσει», αναφέρει η Ενωση Ιατρών σε ανοικτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Γιοσιχάιντ Σούγκα. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «οι γιατροί σύντομα θα αντιμετωπίσουν περιστατικά ασθενών με θερμική εξάντληση κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και εάν οι Ολυμπιακοί Αγώνες συμβάλουν στην αύξηση των θανάτων, η κυβέρνηση θα φέρει τη μέγιστη ευθύνη».

Ο αριθμός των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο μειώθηκε σε 3.680 τη Δευτέρα (17/5), το χαμηλότερο επίπεδο από τις 26 Απριλίου, ωστόσο ο αριθμός των βαριών λοιμώξεων έφτασε στον αριθμό ρεκόρ των 1.235, όπως δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter