Η ανάρτηση του Δημάκη: Πλήρης αποθάρρυνση για τους κρατούμενους που θέλουν να σπουδάσουν

Η ανάρτηση του Δημάκη: Πλήρης αποθάρρυνση για τους κρατούμενους που θέλουν να σπουδάσουν

Στις παθογένειες του σωφρονιστικού μας συστήματος και ιδιαίτερα όσον αφορά την εκπαίδευση των κρατουμένων αναφέρεται σε νέα του ανάρτηση στο facebook ο Βασίλης Δημάκης.

Σημειώνει πως υπάρχει πλήρη αποθάρρυνση των κρατουμένων για ανώτατη εκπαίδευση και με αφορμή το αναγκαίο «βραχιολάκι» προσθέτει ότι τα 12,90 € που απαιτούνται καθημερινά είναι απαγορευτικά:

«Οι έχοντες δηλαδή σπουδάζουν, οι μη έχοντες δε σπουδάζουν ή σπουδάζουν βαρυγκωμοντας!», αναφέρει.

Διαβάστε την ανάρτησή του στο facebook:

Πριν ξεκινήσω , θέλω να διευκρινίσω ότι δεν ανήκω σε κανέναν πολιτικό κόμμα !
Η πολιτική μου τοποθέτηση αλλωστε , είναι γνωστή σε όλους τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ !
Σήμερα το μεσημέρι με επισκέφτηκε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ κ Μάρκου με τη δικηγόρο κυρία Αναστασία Πρεκετέ !
Η συζήτηση αναλώθηκε όπως ήταν φυσικό σε θέματα που αφορούν , ταλανίζουν και ταλαιπωρούν οσους εκπαιδεύονται κατά την κράτηση !
Μεταξύ άλλων , ανέφερα για την φοίτηση με γεωεντοπισμό (βραχιολακι) όπου το εκάστοτε Τριμελές Πειθαρχικό Συμβούλιο φυλακής ζητά από τους κρατούμενους που σπουδάζουν – επιβάλλει στην ουσία – να το πληρώσουν αφού με άλλον τρόπο δεν θα τους δοθεί η άδεια !
Ο νομοθέτης με σαφήνεια ορίζει ότι :
Οταν τεκμαίρεται από τα φορολογικά έγγραφα του καθενός που αιτείται βραχιολάκι για σπουδές , ότι αδυνατεί να το πληρώσει , δεν το πληρώνει και το κόστος το αναλαμβάνει το κράτος !
Όπως στην περίπτωσή μου !
Το κόστος ημερήσιας χρήσης είναι 12,90 € !
Μιλάμε για 13 περίπου ευρώ την ημέρα , είναι πάρα πολλά λεφτά !
Ειδικά για όποιον δεν έχει , αποδεδειγμενα !
Υπάρχουν φοιτητές που έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά κατα της αποφασης του Συμβουλιου λόγω “επιβολής” της πληρωμής , αλλιώς δεν σπουδάζεις (!)
Οι έχοντες δηλαδή σπουδάζουν , οι μη έχοντες δε σπουδάζουν ή σπουδάζουν βαρυγκωμοντας !
Ουτε εγώ ανήκω στους έχοντες , ανηκω στους μη έχοντες !
Γιατί εγώ δεν το πληρώνω και οι άλλοι που έχουν τα ίδια φορολογικά έγγραφα , που τεκμαίρουν και πιστοποιουν την ίδια ακριβώς αδυναμία καλούνται να πληρώσουν ???
Γιατί δεν απολαμβάνουν το νόμο ολάκερο όπως εγώ ?
Δεν υφίσταμαι καμία διακριτική μεταχείριση ! Ούτε έχω απολαύσει πότε καμία τέτοια !
Εκτός και αν εννοούμε “διακριτική μεταχείριση προς το χείριστο” …
Σαν αυτή που απήλαυσα πριν ενάμιση μήνα … !!!
Έχει εκτεθει το θέμα αυτό δημόσια , αρκετές φορές , αλλά κωφεύουν !
Ο κ. Μάρκου σήμερα είπε ότι θα γίνει ερώτηση στη Βουλή γι αυτό το θέμα !
Υπάρχουν κρατούμενοι σπουδαστές , που μαζεύουν ρεφενέ χρήματα , στερούμενοι βασικα είδη πρώτης ανάγκης για να βγουν έξω να σπουδάσουν !
Απλά το αναφέρω …
Μιλήσαμε για τη μη απόδοση του ευεργετικού υπολογισμού ημερών στην ποινή σε ό,τι αφορά το Λύκειο !
Τις λυκειακές δομές που έχουν ψηφιστεί , υπάρχουν στο νόμο , αλλα οι οποίες είναι αφαντες στην ουσία !
Την πολιτική αποθάρρυνσης που εφαρμόζεται , δηλαδή , όσοι τελειώνουν το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε) , θα πρέπει να διαλέξουν ή να σπουδάσουν ή να φύγουν νωρίτερα από τη φυλακή …
Αφού δεν αποδίδεται όταν φοιτεις στο Λύκειο η μείωση της ποινής και επανέρχεται όταν τελειώσεις το Λύκειο , δηλαδή στο πανεπιστήμιο !
Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του ?
Ποιος θα διαλέξει να ακολουθήσει το Λύκειο χωρίς καν αυτό το “καρότο” μπροστά , ανευ μαστιγίου , που είναι ένα κίνητρο για να συνεχίσεις …
Πλήρης αποθάρρυνση για την ανώτατη εκπαίδευση και επιβάλλεται τεχνηέντως και επι σκοπού !
όσοι κρατούμενοι πέρασαν στις προηγούμενες Πανελλήνιες Εξετάσεις στο πανεπιστήμιο δεν έχουν λάβει ακόμη τον έπαινο από τον Υπουργό που συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 500 ευρώ (!)
Για να γίνει λίγο πιο κατανοητη η κατάσταση που σας περιγράφω και οι “ξεκάθαρες” καλες τους προθέσεις , περί της εκπαίδευσης κατά την κράτηση το λέω αυτό !
Και ένα σωρό άλλα θέματα και παθογένειες του σωφρονιστικού συστήματος , σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των κρατουμένων , οι οποίες τέθηκαν υπόψη του κυρίου Βουλευτού και της κ. Πρεκετε και για κάποια εκ των θεμάτων θα γίνει ερώτηση στη Βουλή !
Όπως π.χ το βραχιολάκι και ποιον τελικά να επιβαρύνει το κόστος χρήσης , όταν ο κρατούμενος δεν δύναται εκ των πραγμάτων και εκ των φορολογικών του εγγράφων να το πληρώσει !
Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Μάρκου και οποιονδήποτε άλλο έρχεται , καλεί τη προθέσει , και έχει σκοπό να βοηθήσει σε ετούτη εδώ την απερίγραπτη κατάσταση που βιώνουμε όλοι οι σπουδαστές κρατούμενοι και που θα μπορούσε εύκολα να την παραλληλίσει κάνεις , με τους “κόπρους του Αυγεία” !
Χωρίς αυτό να σημαίνει , ότι ζητάμε τη λύση του προβλήματος από έναν αρμόδιο πολιτικό φορέα , ο οποίος να κρατάει ρόπαλο σαν τον Ηρακλή …

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter