Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει «βέτο» από Μπακογιάννη και χρυσαυγίτες σε ψήφισμα για το ΚΕΘΕΑ

Η Ανοιχτή Πόλη καταγγέλλει «βέτο» από Μπακογιάννη και χρυσαυγίτες σε ψήφισμα για το ΚΕΘΕΑ

Το ψήφισμα που κατατέθηκε για το ΚΕΘΕΑ στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων εμποδίστηκε από τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος, σύμφωνα με την παράταξη «κατέφυγε στις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής», ώστε να εμποδίσει το σώμα να τοποθετηθεί για την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, η «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει τα εξής: «Το προσχέδιο νόμου για το ΚΕΘΕΑ καταργεί το αυτοδιοίκητο και όλα τα συλλογικά όργανα του ΚΕΘΕΑ, συγχωνεύει θεραπευτικές δομές ανόμοιες και ασύμβατες μεταξύ τους, εξαφανίζει την έννοια της θεραπευτικής κοινότητας και αλλοιώνει τη θεραπευτική προσέγγιση του οργανισμού, καταργεί τις ισχύουσες συλλογικές συμβάσεις εργασίας και παραμερίζει όλες τις διαδικασίες και τα όργανα ελέγχου της διοίκησης.

Η Ανοιχτή Πόλη κατέθεσε ψήφισμα, το οποίο στηρίχτηκε από σύσσωμη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, με το οποίο καλέσαμε την πολιτεία να σεβαστεί τη θεραπευτική φυσιογνωμία και αποστολή του ΚΕΘΕΑ και ζητήσαμε την απόσυρση του προσχέδιου νόμου που θίγει βαρύτατα την επιστημονική και οργανωτική λειτουργία του ιστορικού φορέα.

Για μια ακόμα φορά, ο κ. Μπακογιάννης επέλεξε να λειτουργήσει ως πιστός ακόλουθος των κυβερνητικών σχεδιασμών και κατέφυγε στις ψήφους των υπολειμμάτων της Χρυσής Αυγής για να εμποδίσει το σώμα να τοποθετηθεί σε ένα ζήτημα που είναι τόσο κρίσιμο για τις ζωές πολλών συνανθρώπων μας»/

Η ανακοίνωση της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter