Η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ για το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών

Η απάντηση της ΠΟΕΔΗΝ για το ποσοστό των εμβολιασμένων υγειονομικών

«Είναι συκοφαντικό για το υγειονομικό προσωπικό το ποσοστό 62% που δηλώνεται ότι έχει εμβολιαστεί», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Όπως εξηγεί ο ο ίδιος, υπάρχει ένα 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων που έχουν νοσήσει από κορονοϊό και με βάσει τις οδηγίες του υπουργείου υγείας παρακολουθούν τα αντισώματα  και δεν εμβολιάζονται. Επίσης ένα 10% των υγειονομικών των νοσοκομείων είτε βρίσκονται στις λίστες αναμονής των νοσοκομείων για εμβολιασμό, είτε έχουν εγγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έκλεισαν ραντεβού  και περιμένουν, είτε ανήκουν σε ομάδες που με ιατρικές οδηγίες δεν εμβολιάζονται (έγκυες, αυτοάνοσα ή άλλα νοσήματα).

Ως εκ τούτου, το συνολικό ποσοστό υγειονομικών που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αντισώματα ή επιθυμούν να εμβολιαστούν ξεπερνάει τον 80% σύμφωνα με στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ. «Να σταματήσουν λοιπόν να συκοφαντούν το υγειονομικό προσωπικό.  Είμαστε η μοναδική χώρα στο κόσμο που συμβαίνει κάτι τέτοιο» λέει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας ότι: «Φυσικά και  ο τελευταίος υγειονομικός πρέπει να εμβολιαστεί. Είναι χρέος  και καθήκον να το πράξει γιατί προστατεύει τον εαυτό του και τους ασθενείς».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter