Η Γάζα φλέγεται: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμούς Ισραηλινών

Η Γάζα φλέγεται: Δεκάδες νεκροί και τραυματίες από βομβαρδισμούς Ισραηλινών

Το Ισραήλ κλιμάκωσε την σύγκρουση των τελευταίων ημερών βομβαρδίζοντας αεροπορικώς τη λωρίδα της Γάζας, απαντώντας στην πρώτη επίθεση με επτά ρουκέτες της Χαμάς. 

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας της Παλαιστίνης δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 20 άτομα και 65 έχουν τραυματιστεί. Εννέα παιδιά συγκαταλέγονται ανάμεσα στους νεκρούς. 

Περισσότερες από 100 ρουκέτες προς το Ισραήλ εκτόξευσε η Χαμάς ως απάντηση στον βομβαρδισμό της Γάζας.

Πριν λίγες ώρες το τέμενος Αλ Άκσα (τρίτη ιερότερη τοποθεσία για το Ισλάμ) παραδόθηκε στις φλόγες, έπειτα από εισβολή των ισραηλινών αστυνομικών δυνάμεων, η οποία άφησε 331 τραυματίες.

Εκφράζονται φόβοι για περαιτέρω κλιμάκωση είτε με ισραηλινή χερσαία εισβολή στη Γάζα είτε με ανακήρυξη μίας νέας τρίτης ιντιφάντας από τη μεριά των Παλαιστινίων.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύτηκε ότι θα κάνει «ότι περνάει από το χέρι του ώστε να κινητοποιηθεί ο κόσμος, ξεκινώντας από τον Ισλαμικό κόσμο, ώστε να σταματήσει η Ισραηλινή τρομοκρατία και κατοχή».

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου κατηγόρησε τη Χαμάς ότι ξεπέρασε «τη κόκκινη γραμμή» και υποσχέθηκε σκληρή απάντηση.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ αναφερόμενες στην επίθεση με ρουκέτες που δέχθηκε η πόλη της Ιερουσαλήμ έκαναν λόγο για «απαράδεκτη κλιμάκωση» από τη μεριά της Χαμάς ενώ ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν κάλεσε σε αποκλιμάκωση. Στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και το Ηνωμένο Βασίλειο καταδικάζοντας την επίθεση της Χαμάς λέγοντας ότι «η εν εξελίξει βία στην Ιερουσαλήμ και στη Γάζα πρέπει να σταματήσει». Η Γερμανία κάλεσε όλα τα μέρη να αποφύγουν επιπλέον απώλειες αμάχων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter