Η διαχρονική μέθοδος… Siemens!

Η διαχρονική μέθοδος… Siemens!

Για να μην ξεχνιόμαστε: ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία τα έπαιρναν κανονικά από τη Siemens και αυτό το αποδέχτηκε τελεσίδικα η Δικαιοσύνη.

Παρά την απόφαση της Θέμιδας όμως, που πλέον είναι και… καθαρογραμμένη ώστε να μπορούν να τη διαβάζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ουδείς τιμωρήθηκε και αυτό δεν είναι δικαιοσύνη! Και όπως (θεωρητικά!) συμφωνούν όλοι, η ατιμωρησία των λαδιάρηδων κρατικών λειτουργών και των πολιτικών παραγόντων υπονομεύει τη δημοκρατία. Στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, όμως, οι επαγγελματίες της πολιτικής δεν ενδιαφέρονται για τέτοιες… λεπτομέρειες.

Κανείς τους δεν είπε ούτε μια συγγνώμη έστω και για τα μάτια του κόσμου, καθώς όλοι γνωρίζουμε ότι οι συγγνώμες και οι «αυτοκριτικές» είναι το κόλπο για να μπορούν να κάνουν τα καινούργια «λάθη» τους.

Αντιθέτως, αυτοί που και έφαγαν και έστησαν καριέρες… τρώγοντας και ανελίχτηκαν συγκαλύπτοντας τις ευθύνες άλλων που είχαν κάνει την ίδια δουλειά προηγουμένως, όλοι αυτοί που έστησαν αυτό το σάπιο σύστημα και συνασπίζονται όποτε κινδυνεύει για να το σώσουν, ζήτησαν ανερυθρίαστα να πληρώσουμε εμείς το φαγοπότι τους με το «μαζί τα φάγαμε» που σκόπιμα έριξε στη δημόσια συζήτηση ο Πάγκαλος.

Και βέβαια όλοι αυτοί, πολιτικοί, επικοινωνιολόγοι, δημοσιογραφούντες των πετσωμένων ΜΜΕ και κάθε είδους παράγοντες και παραγοντίσκοι, συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο σαν να μην έτρεξε τίποτε, σαν να μην πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη μέρα μεσημέρι στην αγορά. Ενοχλούνται δηλαδή κιόλας επειδή έστω και προς στιγμή έσπασε η συστημική ομερτά και διακόπηκε η μάσα τους. Βέβαια όλες αυτές οι κραυγές και όλη αυτή η διαπλοκή των συστημικών Μέσων και παραγόντων έχουν επιφέρει ήδη το καλύτερο γι’ αυτούς αποτέλεσμα: όλα είναι σαν… πάντοτε!

Και παρά τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης, κανείς δεν εγγυάται ότι όλα αυτά τα καλόπαιδα δεν κάνουν και σήμερα ό,τι και τότε – και με τη Siemens και με όποιον άλλον «παίρνει» τα μεγάλα δημόσια έργα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter