Η Ευρώπη «εγκαλεί» τον Τσίπρα ότι στηρίζει το AstraZeneca ενώ η ΝΔ τον θεωρεί «αρνητή»

Η Ευρώπη «εγκαλεί» τον Τσίπρα ότι στηρίζει το AstraZeneca ενώ η ΝΔ τον θεωρεί «αρνητή»

Και τα δύο δεν μπορεί να συμβαίνουν.

Την ώρα που η Νέα Δημοκρατία με έλλειψη επιχειρημάτων προσπαθεί να προσάψει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ότι είναι αρνητής του εμβολίου, η Ευρώπη το βλέπει παντελώς διαφορετικά, ακριβώς αντίθετα!

Ακόμα και σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι δεν κάλεσε τον κόσμο να εμβολιαστεί.

Η κ. Πελώνη μάλιστα προχώρησε πιο πολύ λέγοντας πως ο κ. Τσίπρας «προσβάλλει τους νέους που ήδη εμβολιάζονται και μετατρέπει τον εαυτό του σε αρνητή του μεγαλύτερου διακυβεύματος της εποχής που είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας».

Ο καθένας βέβαια καταλαβαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας μόνον αρνητής δεν είναι αλλά αυτή τη φορά η διάψευση της Νέας Δημοκρατίας -που προσπαθεί να παραποιήσει την πραγματικότητα- έρχεται από την Ευρώπη.

Όπως αναφέρει ήδη ο τίτλος άρθρου της ευρωπαϊκής ιστοσελίδας euractiv.com, «Ο Τσίπρας υποστηρίζει την AstraZeneca, επικρίνει την προσέγγιση “μιας βιομηχανίας” της Ευρώπης».

Με πιο απλά λόγια, όχι μόνον στηρίζει τον εμβολιασμό αλλά τάσσεται υπέρ κάθε πιθανού εμβολίου.

Συνεχίζοντας μάλιστα αναφέρουν πως ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υποστήριξε το υπό κατηγορία εμβόλιο της AstraZeneca ενώ αναρωτιέται γιατί χρησιμοποιήθηκε χωρίς δραματοποίηση στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά όχι και στην Ε.Ε., υπονοώντας που έπαιξαν ρόλο πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα.

«Δεν μπορεί ένας ολόκληρος πληθυσμός στο Ηνωμένο Βασίλειο να εμβολιάστηκε με το AstraZeneca και όλα να είναι καλά, και να είναι ύποπτο μόνο στην ΕΕ», συμπληρώνει το άρθρο αναφερόμενο σε συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον ΑΝΤ1

«Δυστυχώς, δημιουργήθηκε ένα αρνητικό κλίμα για αυτό το εμβόλιο. Θα είμαι ειλικρινής: υπάρχουν συγκρούσεις συμφερόντων και εταιρείες», πρόσθεσε.

Συμπληρώνει μάλιστα τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος επεσήμανε πως όλα τα εμβόλια παρουσιάζουν μικρό κίνδυνο ανεπιθύμητων ενεργειών και ότι οι πολίτες πρέπει να κατανοήσουν ότι οι πιθανότητες εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών είναι μικρές σε σύγκριση με τις πιθανότητες μόλυνσης με το COVID-19.

«Δεν είμαι επιστήμονας, αλλά ακούω τους επιστήμονες να λένε ότι εάν εντοπιστεί θρόμβωση εγκαίρως, μπορεί να αντιμετωπιστεί, ενώ ο κοροναϊός είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί», συμπληρώνει.

Τώρα πως είναι δυνατόν η Ευρώπη να βλέπει πως ο Αλέξης Τσίπρας στηρίζει ακόμα και το «κακό παιδί» των εμβολίων και η Ν.Δ. να βλέπει αρνητή του εμβολιασμού, μόνον η Νέα Δημοκρατία το ξέρει!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter