Η ζωή του Στράτου Διονυσίου, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η ζωή του Στράτου Διονυσίου, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου μιλούν στην Έμυ Ντούρου για τον πατέρα τους Στράτο Διονυσίου και μοιράζονται στιγμές από τη ζωή του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή.

Η τομεάρχισσα πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου συζητάει με την Αφροδίτη Ερμίδη για τη στάση του ΥΠΠΟΑ απέναντι στους εργαζόμενους στον χώρο του πολιτισμού, τη διχαστική, αντιδημοκρατική και παλαιοκομματική πολιτική που ακολουθεί η Λίνα Μενδώνη, την τσιμεντοποίηση της Ακρόπολης και τους χορηγούς και την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο καθηγητής στη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διευθυντής του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος Νίκος Μπελαβίλας συζητάει με τον Θανάση Καραμπάτσο και τον Παναγιώτη Φρούντζο για τον Πειραιά ανατρέχοντας στην ιστορία του και φτάνοντας την κουβέντα στο σήμερα.

Η καθηγήτρια Βυζαντινής Αρχαιολογίας και Τέχνης στο UCLA Σάρον Γκέρστελ μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου και την οριακή απόφαση του ΣτΕ.

Ο πρόεδρος της γραμματείας της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς Φωκίων Δεληγιάννης μίλησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το πράσινο φως που άναψε το ΣτΕ για την απόσπαση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου.

Μια συζήτηση της Αφροδίτης Ερμίδη με τον εικαστικό Δημήτρη Αληθεινό για την Ακρόπολη, τον Μανόλη Κορρέ, την Εθνική Πινακοθήκη, τους συλλέκτες και τον «έρανο αξιοπρέπειας».

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Χάρης Αθανασιάδης γράφει για τον νεκρό εργάτη Τάσο Τούση τον Μάιο του 1936, τον «Επιτάφιο» του Γιάννη Ρίτσου και τον νέο «ελληνολαϊκό» πολιτισμό.

Η καλλιτεχνική ομάδα Sinodi Papu γράφουν για το καινούργιο τους πρότζεκτ με το οποίο στοχεύουν στο ταμπού της παλιάς τε και νέας «ρωμιοσύνης», της Ακρόπολης.

Ο Νίκος Μαθιουδάκης, επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Γρανάδας, γράφει για τα δύο άγνωστα ημερολόγια του Νίκου Καζαντζάκη και του Άγγελου Σικελιανού για το ταξίδι τους στο Άγιο Όρος.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter