Η Κεραμέως τρέχει τώρα να ανοίξει τα σχολεία προωθώντας τα… self test

Η Κεραμέως τρέχει τώρα να ανοίξει τα σχολεία προωθώντας τα… self test

Το άνοιγμα των σχολείων ακόμα και από την επόμενη εβδομάδα ζητάει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στα πλαίσια της χαλάρωσης των μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση.

Η υπουργός Παιδείας, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στα υψηλά ποσοστά μολύνσεων και την δραματική κατάσταση στο ΕΣΥ, πιέζει εκ νέου για άνοιγμα των σχολείων χωρίς ωστόσο όπως φαίνεται να υπάρχει ούτε αυτή τη φορά και πάλι πρόληψη για την αποφυγή μετάδοσης του ιού, όπως εξασφάλιση περισσότερων χώρων, προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαρισμού και άλλων μέτρων προστασίας. Αντίθετα, στόχος όπως είπε είναι η διενέργεια delf test – που επί τροχάδην προσπαθεί να τα περάσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετά και τον φωτογραφικό διαγωνισμό που «φωνάζει» για εύνοια της Siemens – προκειμένου να ανοίξουν με… ασφάλεια τα σχολεία.

Όπως είπε η κυρία Κεραμέως το «έχουμε ανακοινώσει, αυτό συνοδεύεται από το συμπληρωματικό μέτρο του self-testing που είναι δωρεάν για όλους … εννοείται και για μαθητές και εκπαιδευτικούς … προβλέπεται το self-testing για την λειτουργία του σχολείου, με τεστ μία φορά την εβδομάδα στο σπίτι».

Έτσι η αρχική «προαιρετική» χρήση των self test γίνεται ξαφνικά υποχρεωτική για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Ωστόσο, η υπουργός Παιδείας δε ξέχασε και την συνδρομή των ειδικών σε όλο αυτό, λέγοντας πως θα πρέπει πρώτα εκείνοι να δώσουν το «πράσινο φως» υποστηρίζοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα για το άνοιγμα των σχολείων θα ξανασυζητηθεί αυτή την εβδομάδα δίνοντας προτεραιότητα στα γυμνάσια και τα λύκεια που έχουν μείνει κλειστά για περισσότερο διάστημα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter