Η ΝΔ συνεχίζει να κυνηγά το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΝΔ συνεχίζει να κυνηγά το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ

Έφτανε μια μικρή αναφορά της πρώην υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Αχτσιόγλου για να βρει η ΝΔ και τα φιλικά της ΜΜΕ την αφορμή που έψαχναν προκειμένου να «δραπετεύσουν» από τους «τεμπέληδες με διδακτορικά» του πρωθυπουργικού Συμβούλου Αλέξη Πατέλη. 

Και τι είπε η κ. Αχτσιόγλου; Ότι «είναι μεγάλη ευκαιρία για την Αριστερά… οι ρωγμές που προκάλεσε η πανδημία να οδηγήσουν σε μια ουσιαστικότερη πολιτική αλλαγή… Η κανονικότητα ποτέ δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά… Η κανονικότητα οδηγεί στον ατομικισμό». Αυτά είπε.

Όμως πίσω από τη δήλωση αυτή της κυρίας Αχτσιόγλου η ΝΔ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη (που δεν βρήκε μια συγνώμη να πει για τα προ ετών tweet της για παράδειγμα για τους Έλληνες «που ψηφίζουν όπως πηγαίνουν στα μπ….α: χωρίς προφυλακτικό»), είδε τους «εραστές του SARS-CoV 2», και τους «βασανιστές» της κοινωνίας για πολιτικό όφελος! 

Εύκολα προσπέρασε την αναφορά στον «ατομικισμό». Με χάρη Κομανέτσι ο επικοινωνιακός  μηχανισμός της ΝΔ αντικατέστησε την καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού με την καταδίκη της επιστροφής στην κανονικότητα.  

Αλλά η κ. Αχτσιόγλου είπε το αυτονόητο: Πως η πανδημία τελειώνει στην πράξη την «κανονικότητα» του νεοφιλελευθερισμού, που έχει επικρατήσει τόσα χρόνια ως μοντέλο ανάπτυξης και έχει οδηγήσει στην εκτόξευση των ανισοτήτων και τις πολλαπλές κρίσεις που βιώνουμε σήμερα.

Και δεν το είπε μόνο η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ. Το είπε στην αρχή της πανδημίας η ίδια η κ. Λαγκάρντ, η βασική εκπρόσωπος του ευρωπαϊκού νεοφιλελευθερισμού, ως επικεφαλής της ΕΚΤ η οποία κάλεσε όλα τα κράτη μέλη να ξοδέψουν χρήματα και να ρίξουν ρευστότητα στην αγορά, για να συγκρατηθεί η ύφεση. 

Το είπε ο Τζο Μπάιντεν, ο οποίος μάλιστα προχωρά σε αυξήσεις κατώτατου μισθού στις ΗΠΑ, σε μεγαλύτερη φορολόγηση των πολύ πλουσίων και τάσσεται υπέρ της άρσης των πατεντών των εμβολίων. Δεξιές και νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις ανά τον κόσμο – και στην Ελλάδα – συνειδητοποίησαν ξαφνικά την αξία του ισχυρού κοινωνικού κράτους και του ισχυρού δημοσίου συστήματος Υγείας, ενώ μέχρι το ξέσπασμα της πανδημίας δρομολογούσαν την ιδιωτικοποίησή του. Όμως η ΝΔ συνεχίζει να κυνηγά το φάντασμα του ΣΥΡΙΖΑ και να αγνοεί τις ανάγκες της κοινωνίας. 

Πρόκειται για κοσμογονικές αλλαγές που ακυρώνουν στην πράξη την «κανονικότητα» του νεοφιλελευθερισμού και επιβεβαιώνουν πάγιες θέσεις της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό ακριβώς είπε η κυρία Αχτσιόγλου και τόνισε ότι είναι ευκαιρία για την Αριστερά, τώρα που δικαιώνονται οι θέσεις της στα μάτια των πολιτών σε όλο τον κόσμο, να εκμεταλλευθεί αυτές τις ρωγμές και τις – έστω και συγκυριακές πολιτικές μετατοπίσεις – για να διεκδικήσει μια ουσιαστικότερη αλλαγή στην πολιτική της Ευρώπης υπέρ μιας κοινωνικής ατζέντας, μακριά από αυστηρούς δημοσιονομικούς κανόνες πειθαρχίας του παρελθόντος, υπέρ μεγαλύτερου ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας και παιδείας.

Από όλα αυτά, η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη κάνει πως κατάλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει για την πανδημία, για να μην καταλάβει ότι ο πυρήνας της πολιτικής της αποτυγχάνει μέσα στην πανδημία αποδοκιμάζεται στην πράξη. Η ΝΔ βρίσκεται υπό τέτοια πίεση από την αποτυχία των πολιτικών της, που έχει εξαπολύσει μια πρωτοφανή μονταζιέρα γιατί δεν μπορεί να κάνει μια τίμια πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter