Η Σακοράφα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, μέγα στραπάτσο Αυγενάκη

Η Σακοράφα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ, μέγα στραπάτσο Αυγενάκη

Ο ΣΕΓΑΣ άντεξε στην ολομέτωπη κομματική επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη και η απερχόμενη διοίκηση παραμένει στην εξουσία, έστω χωρίς τον αποκλεισμένο λόγω ορίου ηλικίας Βασίλη Σεβαστή.

Η Σοφία Σακοράφα είναι η νέα πρόεδρος της αρχαιότερης αθλητικής Ομοσπονδίας, μετά από μεγάλη μάχη με την εκλεκτή της κυβέρνησης, Ολυμπιονίκη της δισκοβολίας Τασούλα Κελεσίδου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν 114-107, με τρία λευκά.

Ο Σεβαστής, στο μεταξύ, κέρδισε τη θέση του εκπροσώπου του ΣΕΓΑΣ, με μεγάλη διαφορά από τον Κώστα Γκατσιούδη (131-91), αφού ψηφίστηκε και από πολλά «αντιπολιτευόμενα» σωματεία.

Τις τελευταίες μέρες, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας του Στίβου -ισχυρός άνδρας της επί 24 χρόνια- νοσηλεύτηκε με Covid-19. Ο μέχρι σήμερα πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος είχε αποχωρήσει οικειοθελώς.

O Κώστας Κεντέρης, αλλά και οι παλαίμαχοι συναθλητές του Στέλιος Δημότσιος και Γιώργος Αλεξόπουλος, είναι μεταξύ των νέων συμβούλων στον ΣΕΓΑΣ, με την παράταξη της Σακοράφα.

Η Σοφία Σακοράφα είναι η πρώτη γυναίκα που θα καθίσει στον προεδρικό θώκο του ΣΕΓΑΣ. Πρωταθλήτρια του ακοντισμού επί χρόνια, υπήρξε κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ (74,20 μ.) για έναν χρόνο περίπου, μεταξύ 1982-83. Είναι και κάτοχος χάλκινου ευρωπαϊκού μεταλλίου από τους αγώνες της Αθήνας το ’82, όταν κέρδισε η Άννα Βερούλη. Στην καριέρα της πέτυχε 17 πανελλήνια ρεκόρ και πολλές διεθνεις διακρίσεις.

Η 64χρονη Σακοράφα υπήρξε βουλευτής μεταξύ 2007-14 με το ΠΑΣΟΚ και αργότερα του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημαία του οποίου εκλέχθηκε στην Ευρωβουλή πριν ανεξαρτητοποιηθεί το 2015. Από το 2019 είναι βουλευτής στη Β’ Αθηνών με το Μέρα ’25. H Σακοράφα είναι και αντιπρόεδρος του Γ.Σ. Τρικάλων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter