Η Τουρκία απειλεί το Ισραήλ με ανακήρυξη ΑΟΖ με τη Παλαιστίνη

Η Τουρκία απειλεί το Ισραήλ με ανακήρυξη ΑΟΖ με τη Παλαιστίνη

Ο καθηγητής και ναύαρχος εν αποστρατεία Τσιχάτ Γιαϊτσί κάλεσε Τουρκία και Παλαιστίνη να ανακηρύξουν ΑΟΖ στο μοντέλο της Λιβύης. Η τουρκική εφημερίδα «Γενί Σαφάκ» κυκλοφόρησε τη Δευτέρα 17 Μαΐου με πρωτοσέλιδο δημοσιοποιώντας το παραπάνω σενάριο.

Ο Γιαϊτσί δήλωσε στην Daily Sabah ότι οι δύο χώρες (Τουρκία και Παλαιστίνη) πρέπει να συνάψουν μία αμοιβαία επωφελής συμφωνία, αφού καμία χώρα στη περιοχή της Μεσογείου δεν θα ήταν αντίθετη σε μία τέτοια προοπτική που θα ενίσχυε τη θέση της Παλαιστίνης.

Διαβάστε επίσης: Ισραήλ: Για 2η εβδομάδα σφυροκοπείται η Γάζα παρά τις διεθνείς εκκλήσεις

«Υπογράφοντας μία τέτοια συμφωνία, ο παλαιστινιακός λαός θα έπαιρνε υπό τον έλεγχο του πάνω από 10.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα θαλασσίων ζωνών, που θα έστρωνε τον δρόμο να χρησιμοποιήσουν όλους τους θαλάσσιους πόρους» ανέφερε ο Γιαϊτσί.

Συνεχίζοντας είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα επέτρεπε στη Τουρκία να επεκτείνει την θαλάσσια δικαιοδοσία της στη Μεσόγειο, χαλώντας τα σχέδια της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων στην περιοχή. Συμπληρώνοντας, δήλωσε ότι η Τουρκία έχει ως μοναδικό κίνητρο να φροντίζει τους καταπιεσμένους.

Σημειώνεται ότι εάν επιτευχθεί μία τέτοια συμφωνία θα είναι η πρώτη που υπογράφει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Πηγές: Daily Sabah, The Jerusalem Post

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter