Η χούντα της Μιανμάρ δικάζει την πρώην ηγέτιδα για παράνομη κατοχή ασυρμάτου

Η χούντα της Μιανμάρ δικάζει την πρώην ηγέτιδα για παράνομη κατοχή ασυρμάτου

Τη Δευτέρα ξεκίνησε η δίκη της πρώην ηγέτιδας της Μιανμάρ Αούνγκ Σαν Σου Κι από την χούντα της χώρας. Συγκεκριμένα η Αούνγκ Σαν Σου Κι αντιμετωπίζει πέντε κατηγορίες: παράνομη κατοχή γουόκι τόκι, παραβίαση των υγειονομικών μέτρων κατά της πανδημίας, παράνομη κατοχή έντεκα κιλών χρυσού, διαφθορά και παραβίαση του αποικιοκρατικού νόμου περί επίσημων μυστικών».

Η νομική ομάδα της θα εξετάσει μάρτυρες και θα επιχειρήσει να αποδείξει το έωλο των κατηγοριών. Οι νομικές προσπάθειες πραγματοποιούνται εν μέσω μίας δίκης-παρωδίας, αφού μόλις δύο φορές έχει γίνει συνάντηση της κατηγορούμενης με τη νομική ομάδα υπεράσπισης εδώ και έξι μήνες.

Η δίκη αναμένεται να λήξει στις 26 Ιουλίου. Εάν καταδικαστεί η εβδομηνταπεντάχρονη Αούνγκ Σαν Σου Κι θα αντιμετωπίσει ποινή κάθειρξης άνω των δέκα ετών. Βέβαια, δεν είναι μόνο αυτή η δίκη που η ίδια θα παρευρεθεί. Στις 15 Ιουνίου θα ξαναβρίσκεται στο εδώλιο από κοινού με τον απομακρυνθέντα πρόεδρο Ουίν Μιντ και κατηγορούνται για ανταρσία.

Ένας από τους συνηγόρους της μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP και δήλωσε ότι «ελπίζουμε για το καλύτερο αλλά είμαστε έτοιμοι για το χειρότερο».

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από το στρατιωτικό πραξικόπημα στη Μιανμάρ η κατάσταση βαίνει προς το χειρότερο. Οι λαϊκές αντιδράσεις εναντίον της χούντας παραμένουν ισχυρές και αρχίζουν να προσανατολίζονται προς την ένοπλη αντίδραση ενόσω η χούντα δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης. Πάνω από 1.000 πολίτες, ανάμεσα τους και παιδιά, έχουν χάσει τη ζωή τους από τις δυνάμεις ασφαλείας ενώ χιλιάδες έχουν φυλακιστεί.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter