Η ώρα της Δικαιοσύνης για την πανδημία: Εισαγγελική έρευνα για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ

Η ώρα της Δικαιοσύνης για την πανδημία: Εισαγγελική έρευνα για την τραγική κατάσταση στο ΕΣΥ

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η τραγική κατάσταση των νοσοκομείων της χώρας μας σε ότι αφορά τη διαχείριση της πανδημίας. Ήδη σε εξέλιξη βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες,  εισαγγελική έρευνα με την μορφή του κατεπείγοντος από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο Θριάσιο νοσοκομείο της Ελευσίνας. Είχε προηγηθεί η κατάθεση αναφοράς στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από το Σωματείο Εργαζομένων του Θριάσιου, η οποία διαβιβάστηκε στη συνέχεια στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην αναφορά γινόταν λόγος για «επικίνδυνες συνθήκες λειτουργίας του νοσοκομείου». Επιπλέον οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν πως «οι συνθήκες νοσηλείας δεκάδων ασθενών θέτουν σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ», ενώ έκαναν λόγο και για πιθανές ποινικές ευθύνες των αρμοδίων.

Δεν είναι όμως και η μοναδική καταγγελία που βρίσκεται στη Δικαιοσύνη σχετικά με την τραγική κατάσταση στο χώρο της Υγείας. Μόλις χθες Τρίτη 23 Μαρτίου το σωματείο εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου κατέθεσε αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου περιέγραφαν την κατάσταση που επικρατεί στο Δρομοκαΐτειο.

«Ζητάμε την παρέμβασή σας γιατί είναι κρίμα από το θεό να χάσουμε και άλλους ασθενείς ψυχικά πάσχοντες από κορονοϊό. Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Κινδυνεύουμε εμείς και οι ασθενείς» υπογράμμιζαν μεταξύ άλλων σε αυτή. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr και αυτή η αναφορά είναι θέμα χρόνου να ανατεθεί σε εισαγγελέα από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου προκειμένου να ερευνηθεί.

Στον Άρειο Πάγο η ΟΕΝΓΕ

Στο μεταξύ χθες Τρίτη 23 Μαρτίου κατατέθηκε ακόμη μία αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αυτή τη φορά από τους νοσοκομειακούς γιατρούς της ΟΕΝΓΕ. Η αναφορά αφορούσε στις συνθήκες νοσηλείας «των βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας» και πρόκειται για μία ακόμη αναφορά προς τη Δικαιοσύνη μέσα σε λίγες ημέρες. Σύμφωνα με πληροφορίες του documentonews.gr σε περίπτωση που το αντικείμενο των δικογραφιών που θα σχηματιστούν κριθεί ότι είναι συναφές τότε αυτές θα συνενωθούν.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το Documento δημοσίευσε συγκλονιστικές φωτογραφίες από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας με διασωληνομένους να νοσηλεύονται σε κοινούς θαλάμους ελλείψει κρεβατιών.  Από τις εικόνες προέκυπτε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι, όπως εδώ και καιρό καταγγέλλουν γιατροί και νοσηλευτές, γίνεται επιλογή των ασθενών που θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι επιλέγεται και ποιος ασθενής θα πεθάνει, δεδομένου ότι οι εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι είναι πολύ πιθανότερο να χάσουν τη μάχη για τη ζωή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter