Θέμα Πελώνη στη Νέα Δημοκρατία – Αναταραχή από την αποκάλυψη παλαιότερων tweet της κυβερνητικής εκπροσώπου

Θέμα Πελώνη στη Νέα Δημοκρατία – Αναταραχή από την αποκάλυψη παλαιότερων tweet της κυβερνητικής εκπροσώπου

Θέμα κυβερνητικού εκπροσώπου ανέκυψε στη ΝΔ μετά την αποκάλυψη των παλαιότερων tweet της Αριστοτελείας Πελώνη. Στελέχη και βουλευτές του κόμματος στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους λένε ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να εκπροσωπείται από μία εκπρόσωπο που στο παρελθόν στρεφόταν δημοσίως εναντίον της ΝΔ και στελεχών της.

Διαβάστε επίσης: Οι πικρόχολες αναρτήσεις της Πελώνη για Άδωνη, Βορίδη, Σαμαρά που θα ήθελε να ξεχάσει

Ένας μικρός χαμός γίνεται στο twitter από τα παλαιότερα τιτιβίσματα της νυν (προσωρινής;), κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, όταν ακόμη ήταν δημοσιογράφος και εκφραζόταν ελεύθερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αγαπημένος στόχος των δηκτικών tweet της κυρίας Πελώνη ήταν η διακυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Με σύντομες φαρμακερές ατάκες είχε στραφεί κατά του τότε πρωθυπουργού αλλά και των Άδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη, όπως και κατά του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη αποδοκιμάζοντας ενίοτε και την έντονη αστυνομική παρουσία σε κοινωνικές εκδηλώσεις. Το θέμα είναι ότι τα πρόσωπα εναντίον των οποίων καταφερόταν, είναι υπουργοί της κυβέρνησης την οποία τώρα υπηρετεί. Μόνο που η κ. Πελώνη δεν είναι ένα οποιοδήποτε στέλεχος -το φαινόμενο αλλαγής στάσης είναι σύνηθες ειδικά τα τελευταία χρόνια-, αλλά ότι είναι το πρόσωπο και η εικόνα της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης: Η Πελώνη δεν καταλαβαίνει γιατί κατηγορείται για μερικά παλιά tweets

Φυσικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε τις απόψεις της κυρίας Πελώνη, όταν της ζήτησε να εγκαταλείψει την δημοσιογραφία και να ενταχθεί στο επικοινωνιακό του επιτελείο. Άλλωστε είναι προσωπική του επιλογή. Η συνολικότερη πολιτική στάση της κυρίας Πελώνη ήταν στο ευρύτερο εκσυγχρονιστικό μπλοκ και πολιτικά δεν είχε σχέση με τη ΝΔ, τουλάχιστον πριν την ηγεσία Μητσοτάκη. Για τους περισσότερους νεοδημοκράτες το ζήτημα αγγίζει τον πρωθυπουργό καθώς δείχνει τις πολιτικές συγγένειες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συγκεκριμένο χώρο, από τον οποίο άλλωστε έχει κάνει κι άλλες μεταγραφές.

Το ερώτημα πλέον είναι προς τον πρωθυπουργό, εάν θα διατηρήσει την κυρία Πελώνη στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου ή θα προχωρήσει στην τοποθέτηση άλλου εκπροσώπου όπως θεωρούν επιβεβλημένο αρκετοί στο εσωτερικό της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Πελώνη ανέλαβε καθήκοντα προσωρινού κυβερνητικού εκπροσώπου μετά την παραίτηση του Χρήστου Ταραντίλη -που δεν ανέχτηκε το άδειασμα στην υπόθεση Λιγνάδη. Η κυρία Πελώνη τυπικά παραμένει αναπληρώτρια αφού δεν έχει διοριστεί στην θέση της κυβερνητικής εκπροσώπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter