Θεοδωρικάκο και Στουρνάρα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική

Θεοδωρικάκο και Στουρνάρα καλεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική

Στον καθορισμό των μαρτύρων είναι αφιερωμένη η δεύτερη συνεδρίαση της Προανακριτικής Επιτροπής, με τον ΣΥΡΙΖΑ να αιτείται -μεταξύ άλλων- την κλήση του τέως υπουργού Εσωτερικών, συνεργάτη και κουμπάρου του Χρήστου Καλογρίτσα, Τάκη Θεοδωρικάκου, αλλά και του διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα.

Ύστερα από πολύωρη σύσκεψη που διεξήχθη την Τετάρτη, η πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει 14 μάρτυρες. Συγκεκριμένα, ζητά την κλήση των πρωταγωνιστών της υπόθεσης, πρώην και νυν στελεχών της τράπεζας Αττικής, στελεχών της Τοξότης, της CCC αλλά και της GPO. Βέβαια, περίοπτη θέση στη λίστα που καταθέτει στην Επιτροπή η Θεοδώρα Τζάκη κατέχουν οι Τ. Θεοδωρικάκος και Γ. Στουρνάρας.

Η λίστα μαρτύρων του ΣΥΡΙΖΑ:

1. Χρ. Καλογρίτσας

2. Ι. – Βλ. Καλογρίτσας

3. Γ. Στουρνάρας

4. Τ. Θεοδωρικάκος

5. Κ. Βαξεβάνης

6. Αντ. Λιανός στέλεχος της CCC

7. Μισέλ Σαάντ στέλεχος της CCC

8. Γ. – Χαρ. Μπασιάς της Τοξότης

9. Μ. Μπαχάς νομικός σύμβουλος τράπεζας Αττικής

10. Αθ. Τσαδαρής τέως αν. διευθύνων σύμβουλος τράπεζας Αττικής

11. Άννα Πουσκουρή τέως πρόεδρος τράπεζας Αττικής

12. Ειρ. Φιλακουρίδου υποδιευθύντρια τμήματος κανονιστικής συμμόρφωσης τράπεζας Αττικής 

13. Αθ. Αναστασίου στέλεχος της Τοξότης

14. Δημ. Τερζόγλου πρώην διευθύνων σύμβουλος GPO

Η λίστα της ΝΔ

Στον αντίποδα, η εισηγήτρια της ΝΔ, Κατερίνα Παπακώστα – Παλιούρα, πρότεινε η Επιτροπή να κινείται με γοργούς ρυθμούς, συνεδριάζοντας κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη μέχρι το Πάσχα. Εισηγήθηκε δε να μην κλείσει ο κατάλογος μαρτύρων, δίνοντας υπόσταση στις φήμες ότι η πλειοψηφία σκοπεύει να ακολουθήσει την ίδια τακτική που εφήρμοσε στην προηγούμενη Προανακριτική για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, μετατρέποντας την σε «μπλέντερ» υποθέσεων.

Ως προς τη λίστα μαρτύρων, αντί του Χρ. Καλογρίτσα, η κ. Παπακώστα – Παλιούρα αιτήθηκε πρώτος μάρτυρας να είναι το στέλεχος της Τοξότης, κ. Τόμπρας. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο άλλοτε αφερέγγυος για τη ΝΔ εργολάβος με τα «βοσκοτόπια», ενώ τρίτος και τέταρτος στη σειρά είναι ο κ. Νικολάου και ο κ. Λιανός αντίστοιχα.

Η επιμονή της ΝΔ να μην είναι πρώτος μάρτυρας ο Χρ. Καλογρίτσας προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις μέχρι και από την Ελληνική Λύση που υπερψήφισε την πρόταση της συμπολίτευσης για τη συγκρότηση της Προανακριτικής. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο λόγος που η κυβερνητική πλειοψηφία δεν επιθυμεί να καλέσει πρώτο τον εργολάβο είναι για να έχει χρόνο να προετοιμαστεί και να αντικρούσει την κατάθεση του κ. Τόμπρα, ο οποίος έχει καταθέσει ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών ότι αυτός διαμεσολάβησε στις επαφές Καλογρίτσα – Χούρι.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο κλήσης μέλους της οικογένειας Χούρι, η κ. Παπακώστα – Παλιούρα φέρεται να επισήμανε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συντελεστεί λόγω της έγκλησης που έχει καταθέσει ο Χρ. Καλογρίτσας εναντίον τους.

Σε σχέση με τον δεύτερο κύκλο μαρτύρων, η ΝΔ προτείνει τον δημοσιογράφο, Δήμο Βερύκιο, για να εκπροσωπήσει τον Δημήτρη Κοντομηνά, όπως επίσης τους Βαγγέλη Μαρινάκη και Κώστα Βαξεβάνη.

Από την πλευρά του ΚΙΝΑΛ, προτάθηκε να καταθέσουν όσα ονόματα βρίσκονται στη δικογραφία της ιδιωτικής διαφοράς Καλογρίτσα – Χούρι.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter