Θεσμικές επαφές Τσίπρα και αίσθημα ανασφάλειας στο εσωτερικό

Θεσμικές επαφές Τσίπρα και αίσθημα ανασφάλειας στο εσωτερικό

Συνάντηση με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, (έναν γνώριμό του από παλιά με τον οποίο η σχέση τους πέρασε από χίλια μύρια κύματα) είχε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση αυτή κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική διότι ο ΕΜΣ κατέχει το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους και ο πρώην πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να εκθέσει τις απόψεις του ίδιου και του κόμματός του για μια σειρά από άκρως σημαντικά θέματα όπως το Ταμείο Ανάκαμψης.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δει το κ. Ρέγκλινγκ αλλά δεν είδε τον Ισπανό πρωθυπουργό και Σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ (που δεν διάγει και τον καλύτερο βίο του μετά την ήττα στις εκλογές στη Μαδρίτη) κι αυτό έκανε εντύπωση σε ορισμένους κύκλους στην ημεδαπή.

Ωστόσο ο κ. Σάντσεθ ήταν στο Ζάππειο στο Φόρουμ των Δελφών και συναντήθηκε με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά η οποία έσπευσε εκεί προκειμένου στο διάλειμμα να συναντηθεί μαζί του και να βγάλει και τη σχετική φωτογραφία.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός πάντως ήρθε στην Ελλάδα με ένα πολύ βαρύ πρόγραμμα και μόνο για δύο ώρες γι αυτό και δεν στάθηκε δυνατό να βρεθεί ο χρόνος και το μέρος προκειμένου να συναντηθεί και με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας στην κοινωνία

Στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το τραγικό συμβάν στα Γλυκά Νερά κάνουν λόγο για γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη που εξελέγη με βασικό προεκλογικό πρόταγμα την ασφάλεια και το δόγμα νόμος και τάξη.

Είναι σαφές, λένε, ότι σε καθημερινή βάση πλέον πως η κυβέρνηση αποτυγχάνει ακόμα και στο πεδίο της ασφαλείας που είχε κάνει προεκλογική σημαία. Δεν είναι τυχαίο, αφού έχει προσανατολίσει την ΕΛΑΣ στην καταστολή του «εσωτερικού εχθρού», που τα δυο τελευταία χρόνια δεν είναι άλλος από τη νεολαία.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα η σύσταση της ομάδας Δράση με ειδικούς φρουρούς με μόλις ένα μήνα εκπαίδευση, με αποτέλεσμα τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας αλλά και λαθών που θέτουν σε κίνδυνο τόσο πολίτες όσο και τους ίδιους τους αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα υπάρχει σαφής ποιοτική αναβάθμιση και ανεξέλεγκτη πορεία του οργανωμένου εγκλήματος και της βαριάς εγκληματικότητας. Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουμε τη μαφιόζικη εκτέλεση μέρα μεσημέρι του δημοσιογράφου Γ. Καραϊβαζ, τις καταγγελίες για συμβόλαιο κατά του ετέρου δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη που επιβεβαίωσαν οι ίδιες οι πηγές της ΕΛΑΣ, την σκοτεινή υπόθεση του Φουρθιώτη που παρά το γεγονός ότι πλήττει την κυβέρνηση, επιμένει να σιωπά για τις διασυνδέσεις της με τον προφυλακισμένο «μάνατζερ», την μαφιόζικη εκτέλεση στη Ζάκυνθο ένα χρόνο μετά τη δολοφονία της συζητούσαμε του θύματος και χθες τη φρικιαστική δολοφονία στα Γλυκά Νερά μιας κοπέλας μέσα στο σπίτι της. Παράλληλα, είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο οι ένοπλες ληστείες σε σπίτια η καταστήματα.

Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διασκεδάσει επικοινωνιακά τις εντυπώσεις με επικήρυξη δραστών που αποτυγχάνει εν τέλει να φέρει ενώπιον της δικαιοσύνης (δεν έχει συλλάβει ούτε έναν για τις μαφιόζικες επιθέσεις μέρα μεσημέρι) πέφτει στο κενό. Όπως επίσης και η προσπάθεια κάποιων Μέσων που προεκλογικά έβλεπαν έκρηξη της εγκληματικότητας από μια κλοπή και τώρα που τα καλάσνικοφ σφυρίζουν και πολίτες δολοφονούνται μέσα στα σπίτια τους, απλά το προσπερνούν, λες και τώρα δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter