Θεσσαλονίκη: Παραπομπή οκτώ ατόμων για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Θεσσαλονίκη: Παραπομπή οκτώ ατόμων για το θάνατο του Βούλγαρου οπαδού

Την παραπομπή οκτώ ατόμων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης πρότεινε η εισαγγελέας για την υπόθεση του θανάτου του 28χρονου Τόσκο Μποτζατζίσκι. Ο Βούλγαρος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από επιβατικό αυτοκίνητο, κατά τη διάρκεια περιστατικού οπαδικής βίας, τον Ιανουάριο 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Μία ημέρα πριν είχε παρακολουθήσει το ντέρμπι του Αρη με τον ΠΑΟΚ.

Η αθλητική εισαγγελέας Σοφία Διπλοΐδου πρότεινε στο Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν σε δίκη οι εξής:

-Η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον άτυχο Μποτζατζίσκι για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο».

-Ο 49χρονος πρώην σύντροφος της, ο οποίος φέρεται να οργάνωσε την επίθεση, για «ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία», για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

-Εξι οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στην επίθεση προς του Βούλγαρους-φίλους του Άρη, για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και άλλα πλημμελήματα, κατά περίπτωση.

Στην εισαγγελική πρόταση αναφέρεται ότι ο 49χρονος ακολούθησε με μισθωμένο αυτοκίνητο τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι Βούλγαροι οπαδοί μέχρι να φτάσουν σε χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτό προέκυψε από οπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης κατά μήκος της λεωφόρου Μ. Αλεξάνδρου.

Στη συνέχεια, όταν τους εντόπισε να κάθονται σε καφετερία της περιοχής, ο 49χρονος κάλεσε τηλεφωνικά τους οπαδούς του ΠΑΟΚ να συγκεντρωθούν στο σημείο. Κατά την αποχώρηση του Τόσκο Μποτζατζίσκι από την καφετερία, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η επίθεση που τελικά στοίχισε τη ζωή του 28χρονου.

Η Εισαγγελέας ανέφερε στην πρόταση της ότι ενώ ο Τ. Μποτζατζίσκι κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, ο 49χρονος ζήτησε από τη φίλη του να περάσει πάνω από το σώμα του, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα.

Η 27χρονη και ο 49χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter