Ινδία: Νέο ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους – Προειδοποιήσεις και για τρίτο κύμα

Ινδία: Νέο ρεκόρ σε κρούσματα και θανάτους – Προειδοποιήσεις και για τρίτο κύμα

Η Ινδία ανέφερε σήμερα περισσότερα από 400.000 περιστατικά νέων μολύνσεων από την COVID-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ καταγράφηκε νέο ημερήσιο ρεκόρ με 3.980 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης ξεπέρασε τα 21 εκατομμύρια, αυξημένος από τα 412.262 νέα περιστατικά μόλυνσης.

Ο συνολικός αριθμός των θανάτων καταγράφεται στους 230.168 θανάτους, όπως δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Την Τετάρτη, αξιωματούχοι προειδοποίησαν πως η χώρα θα πρέπει να είναι έτοιμη να δεχτεί και νέο κύμα κορονοϊού γι’ αυτό και θα πρέπει να έχει αφθονία σε φιάλες οξυγόνου και να συνεχιστεί η βοήθεια από άλλες χώρες.

«Ένα τρίτο κύμα είναι αναπόφευκτο δεδομένου του υψηλού ιικού φορτίου. Ωστόσο, δεν είναι σαφές το πότε θα έρθει το τρίτο κύμα. Πρέπει να προετοιμαστούμε για νέα κύματα», δήλωσε ο Vijay Raghavan, ο βασικός επιστημονικός σύμβουλος της ινδικής κυβέρνησης  σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Καθώς η κυβέρνηση δέχεται σφοδρή  κριτική καθώς ασθενείς πεθαίνουν σε δρόμους έξω από νοσοκομεία λόγω ελλείψεων σε κρεβάτια, οι αποστολές οξυγόνου και εξοπλισμού έφτασαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Ρωσία και άλλες χώρες τις τελευταίες ημέρες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter