Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Ιταλία: Ο Μάριο Ντράγκι έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ανέθεσε ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέρτζιο Ματαρέλα.

Μετά από μια συνάντηση που είχαν οι δυο τους στο προεδρικό μέγαρο της χώρας, δόθηκε εντολή στον τεχνοκράτη Ντράγκι να σχηματίσει κυβέρνηση μετά την αποτυχία να συγκροτηθεί κυβέρνηση υπό τον Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρόεδρος απηύθυνε στις πολιτικές δυνάμεις του τόπου έκκληση να στηρίξουν μια «κυβέρνηση υψηλών προδιαγραφών, η οποία να μην ταυτίζεται με καμία πολιτική δύναμη».

«Θα αναθέσω εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης, η οποία να μπορέσει να ανταποκριθεί στις άμεσες ανάγκες της χώρας», τόνισε ο Ματαρέλα σε τηλεοπτικό του διάγγελμα το βράδυ της Τρίτης.

Ο Ντράγκι πρέπει τώρα να προσπαθήσει να ενώσει το διχασμένο κοινοβούλιο αφού ορισμένα κόμματα είναι απρόθυμα να στηρίξουν μια κυβέρνηση με επικεφαλής έναν τεχνοκράτη.

Η κίνηση της Ματαρέλα έρχεται μετά από συνεχόμενες συνομιλίες με στόχο τη διάσωση του διαλυμένου συνασπισμού του Πρωθυπουργού Τζιουζέπ Κόντε, ο οποίος άφησε δύο επιλογές – πρόωρες εκλογές ή αλλιώς μια κυβέρνηση τεχνοκρατών ώστε να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter