Ιταλία: Πρωταθλήτρια στα πρόθυρα διάλυσης η Ίντερ

Ιταλία: Πρωταθλήτρια στα πρόθυρα διάλυσης η Ίντερ

Στα πρόθυρα διάλυσης βρίσκεται η Ίντερ, τη στιγμή μάλιστα που πριν λίγες μέρες πανηγύρισε και μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Καμπιονάτο, μετά από 11 χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Sky Sports ο σύλλογος του Μιλάνου ζει σε οριακές καταστάσεις εξ αιτίας των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, με τα ιταλικά ΜΜΕ να αναφέρουν συνολικές οφειλές που ξεπερνούν τα 630 εκατ. ευρώ. Χρέη που αυτή τη στιγμή φαντάζουν αδύνατον να αποπληρωθούν ή μειωθούν και τα οποία ωθούν παίκτες και προπονητή στην πόρτα εξόδου.

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της Ίντερ, Στίβεν Ζανγκ, γιος του Κινέζου μεγαλομετόχου της ομάδας, Ζανγκ Τζιντόνγκ, μίλησε στους ποδοσφαιριστές για τις μεγάλες δυσκολίες της ομάδας λόγω του κορονοϊού και τους ζήτησε να βάλουν πλάτη για να μη διαλυθεί η ομάδα. Η οποία «πλάτη» αγγίζει το 17% των συμβολαίων τους, ήτοι να χαρίσουν τους μισθούς Απριλίου και Μαίου. Οι παίκτες δεν απάντησαν και ζήτησαν προθεσμία για να δουν τι θα κάνουν αλλά πολύ δύσκολα θα αποδεχθούν αυτή την πρόταση. Κι αυτό γιατί όπως υποστηρίζουν τα ιταλικά ΜΜΕ έχουν ήδη διευκολύνει τη διοίκηση καθώς για μεγάλο χρονικό διάστημα τη φετινή σεζόν αγωνίζονταν απλήρωτοι κι έκαναν διακανονισμούς ώστε τους μισθούς Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου να τους πληρωθούν Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο. Κι ενώ ακόμη δεν έχουν εξοφληθεί εκείνοι οι μισθοί, έρχονται και οι μισθοί Απριλίου και Μαΐου που πρέπει να καταβληθούν μέσα στον Ιούνιο αλλά για την ώρα το ταμείο είναι… μείον για τους πρωταθλητές Ιταλίας. Λέγεται μάλιστα πως η διοίκηση προσπαθεί να κερδίσει χρόνο καθώς εκκρεμεί αίτημα για δάνειο της, ύψους 250.000.000 ευρώ, με το οποίο θα μπορέσει να πάρει ανάσα και να αποπληρώσει παίκτες, προπονητικό τιμ και υπαλλήλους και να κλείσει διάφορες «μαύρες τρύπες».

Όσον αφορά στον προπονητή Αντόνιο Κόντε, ο Ιταλός τεχνικός που έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2022 ανέβαλε τη σημερινή (11/5) προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του κυριακάτικου αγώνα με τη Ρόμα, ενώ δεν παρέστη στη συνάντηση του Ζανγκ με τους παίκτες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επίκειται τετ α τετ με τον πρόεδρο στο φινάλε της σεζόν στις 23 Μαΐου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter