Ιταλία: Τέλος στην καραντίνα για τους ευρωπαίους τουρίστες

Ιταλία: Τέλος στην καραντίνα για τους ευρωπαίους τουρίστες

Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα το τέλος της μίνι καραντίνας των πέντε ημερών που επέβαλλε μέχρι τώρα στους επιβάτες από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να ανακάμψει ο τουριστικός τομέας της.

«Ο υπουργός Υγείας Ρομπέρτ Σπεράντσα υπέγραψε εντολή που προβλέπει την είσοδο από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της ζώνης Σένγκεν, τη Βρετανία και το Ισραήλ με αρνητικό τεστ, ακυρώνοντας έτσι το σύστημα της μίνι καραντίνας που ίσχυε μέχρι τώρα», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από την Κυριακή.

Η Ιταλία υπολογίζει πολύ στους ξένους τουρίστες για την ανάκαμψη της οικονομίας της, καθώς ο τουριστικός τομέας αντιπροσωπεύει περίπου το 13% του ΑΕΠ της.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης πως και άλλα αεροδρόμια της χώρας θα αρχίσουν να υποδέχονται πτήσεις «Covid-free» από περισσότερες χώρες.

Μέχρι τώρα αυτό το σύστημα των «Covid-free» πτήσεων, που προέβλεπε ένα αρνητικό τεστ στην αναχώρηση και ένα άλλο στην άφιξη, λειτουργούσε ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα αεροδρόμια της Ρώμης και του Μιλάνου.

Το σύστημα επεκτείνεται πλέον στα αεροδρόμια της Βενετίας και της Νάπολης και αφορά επίσης τον Καναδά, την Ιαπωνία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι περιορισμοί που αφορούν τους ταξιδιώτες από τη Βραζιλία διατηρούνται, σύμφωνα με την ίδια πηγή, με απαγόρευση της εισόδου στο ιταλικό έδαφος, εξαιρουμένων συγκεκριμένων και περιορισμένων περιπτώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter