Ιταλία: Τα σκήπτρα στην Ίντερ μετά από 11 χρόνια (Videos)

Ιταλία: Τα σκήπτρα στην Ίντερ μετά από 11 χρόνια (Videos)

Η Ίντερ επέστρεψε στον θρόνο του «σκουντέτο» μετά από 11 χρόνια, καταργώντας την παντοκρατορία της Γιουβέντους. Η διαφορά από τους διώκτες της αυξήθηκε στους 13 βαθμούς, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος.

Οι «νερατζούρι» νίκησαν εκτός έδρας την Κροτόνε με 2-0 (με γκολ των Έρικσεν, Χακίμι) και πανηγύρισαν τον τίτλο λίγες ώρες αργότερα, μετά το 2-2 της δεύτερης Αταλάντα με τη Σασουόλο. Η Γιουβέντους και η Μίλαν είχαν ήδη απωλέσει τις τελευταίες μαθηματικές ελπίδες τους. Το γλέντι ξέσπασε στα αποδυτήρια της Ίντερ από το βράδυ του Σαββάτου κιόλας.

Πλέον η Ίντερ έμεινε μόνη δεύτερη στη «χρυσή βίβλιο» του ιταλικού ποδοσφαίρου με 19 κατακτήσεις, έναντι 35 της Γιουβέντους, 18 της Μίλαν και 9 της Τζένοα. Το τελευταίο της πρωτάθλημα το κατέκτησε το 2010, όταν κέρδισε και το Champions League με προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο.

«Αυτή η Ίντερ θα μείνει στην ιστορία, αφού γκρέμισε μία δυναστεία εννέα ετών», δήλωσε ο προπονητής των πρωταθλητών, Αντόνιο Κόντε. Η Γιούβε είχε μονοπωλήσει τους τίτλους από το 2012 μέχρι πέρυσι, με προπονητή την πρώτη τριετία πάλι τον Κόντε. Ενδιάμεσα, ο ίδιος οδήγησε την Τσέλσι στο πρωτάθλημα Αγγλίας το 2017.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter