Ιωάννινα: Εισαγγελική έρευνα μετά από εμβολιασμούς νεαρών εκτός λίστας

Ιωάννινα: Εισαγγελική έρευνα μετά από εμβολιασμούς νεαρών εκτός λίστας

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η είδηση που έρχεται από τα Ιωάννινα πως δεκάδες άτομα νεαρής ηλικίας, με πληροφορίες να κάνουν λόγο ακόμα και για περισσότερα από 100, φέρονται να εμβολιάστηκαν όχι απλώς εκτός σειράς, αλλά να εμφανίζονταν στη σχετική πλατφόρμα να είχαν «κανονικά» ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άτομα τα οποία εργάζονται σε εταιρεία τροφίμων της περιοχής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Ιωαννίνων, δεκάδες πολίτες νεαρής ηλικίας και χωρίς να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες φέρονται να εμβολιάστηκαν, και μάλιστα, με τα ονόματά τους κανονικά εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr.

«Από τις πληροφορίες που είναι σε γνώση μας, προκύπτει ότι το πρόβλημα δεν είναι τοπικό. Οι άνθρωποι που προσήλθαν στα εμβολιαστικά κέντρα, είχαν πάρει κανονικά τα ραντεβού τους από την πλατφόρμα, αν και δεν ανήκαν στις προβλεπόμενες ηλικιακές κατηγορίες ή σε ευπαθείς ομάδες. Το πώς ξεκλείδωσαν τα ΑΜΚΑ τους και μπόρεσαν να κλείσουν ραντεβού, είναι θέμα που ήδη διερευνάται και αναμένουμε και εμείς τις απαντήσεις» φέρεται να δήλωσε στον τοπικό Ηπειρωτικό Αγώνα ο γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Θεόδωρος Παπακώστας.

Η είδηση προκάλεσε ακόμα και εισαγγελική παρέμβαση, και σύμφωνα με τον τοπικό τύπο έχει ήδη ξεκινήσει η διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, για το θέμα είναι ενήμερο και το υπουργείο Υγείας. Παράλληλα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως σταματούν οι εμβολιασμοί ατόμων που δεν ανήκουν στις προβλεπόμενες ηλικιακές κατηγορίες ή σε ευπαθείς ομάδες σταματούν, ακόμα και εάν έχουν στα χέρια τους κλεισμένα ραντεβού.

Η παραπάνω είδηση προκαλεί σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το πώς κλείστηκαν τα συγκεκριμένα ραντεβού κι αν έχει συμβεί και με άλλες εταιρείες.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter