Καιρός: Τοπικές λασποβροχές το Σάββατο – Πρόβλεψη 7 ημερών

Καιρός: Τοπικές λασποβροχές το Σάββατο – Πρόβλεψη 7 ημερών
Φωτογραφία αρχείου

Υψηλές, κατά τόπους, θερμοκρασίες σημειώθηκαν σήμερα στα νότια τμήματα της χώρας και ιδιαίτερα στην Κρήτη, όπου το θερμόμετρο ξεπέρασε τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι υψηλότερες σημερινές μέγιστες θερμοκρασίες, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, καταγράφηκαν στη Γόρτυνα και στη Βαγιωνιά Ηρακλείου (28,3 βαθμοί), στην Πλώρα Ηρακλείου (27,8) και στα Αρφαρά Μεσσηνίας (24,8).

Για το Σάββατο αναμένονται λασποβροχές τοπικού χαρακτήρα, αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας και έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα υπάρξουν κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς λασποβροχές τοπικού χαρακτήρα. Τις βραδινές ώρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο και σε περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν την μεταφορά σημαντικών ποσοτήτων αφρικανικής σκόνης προς τη χώρα μας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 4 έως 22, στην Ήπειρο από 5 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 5 έως 21, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 7 έως 26 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22, στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βορείου Αιγαίου από 11 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα από 12 έως 26, ενώ στην Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες ενδέχεται να φτάσουν τοπικά στους 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και στο Βόρειο Ιόνιο βορειοδυτικοί με εντάσεις επίσης έως 5 μποφόρ. Στα νότια πελάγη, τόσο του Αιγαίου όσο και του Ιονίου, θα επικρατήσουν νοτιοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις που τοπικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς λασποβροχές. Αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα περιορίζοντας κατά περιόδους την ορατότητα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με εντάσεις 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 9 έως 21 βαθμούς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 18-04-2021
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα δυτικά και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα από το απόγευμα θα σταματήσουν. Μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να εκδηλωθούν από τα δυτικά τις βραδινές ώρες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα ανατολικά και νότια.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 19-04-2021
Στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στα βορειοανατολικά μέχρι αργά το απόγευμα πιθανώς να είναι τοπικά ισχυρές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια, ηπειρωτικά ορεινά.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες.
Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νοτιοανατολικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και στα νότια θα ενισχυθούν έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα δυτικά.

ΤΡΙΤΗ 20-04-2021
Στα δυτικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν στα δυτικά και τις μεσημβρινές – απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΕΜΠΤΗ 22-04-2021
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά, κυρίως στα βόρεια, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter