Και στην Περιφέρεια Αττικής η δυνατότητα ηλεκτρονικής αντικατάστασης άδειας οδήγησης

Και στην Περιφέρεια Αττικής η δυνατότητα ηλεκτρονικής αντικατάστασης άδειας οδήγησης

Και στην Περιφέρεια Αττικής επεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής δικαιολογητικών για αντικατάσταση άδειας οδήγησης, τρεις μήνες μετά μετά την πιλοτική εφαρμογή της Περιφέρεια Κρήτης.

Η εφαρμογή αυτή δίνει στους πολίτες τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν ψηφιακά την έντυπη άδεια οδήγησης με άδεια νέου τύπου, καθώς επίσης και να εκδώσουν αντίγραφο της άδειας οδήγησής τους λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπή με μια απλή διαδικασία, μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr.

Η διαδικασία

Η διαδικασία είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα λεπτά μέσω της πλατφόρμας https://drivers-vehicles.services.gov.gr.

Αρχικά ο ενδιαφερόμενος ταυτοποιείται με τους κωδικούς Taxisnet και κατόπιν επισυνάπτει φωτογραφία, δείγμα υπογραφής και τέλος τα αποδεικτικά έκδοσης και πληρωμής του οικείου παραβόλου.

Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο πολίτης μπορεί να παραλάβει το νέο έντυπο αυτοπροσώπως, μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου, ή να ζητήσει να του αποσταλεί με courier στις Περιφέρειες που μπορούν να το υποστηρίξουν.

Οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες για την αντικατάσταση άδειας οδήγησης πρόκειται να επεκταθούν και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, καθώς αποτελούν μέρος του συνολικού έργου απλούστευσης και ψηφιοποίησης των διαδικασιών έκδοσης αδειών οδήγησης και αδειών κυκλοφορίας οχημάτων, που ξεκίνησε τον Μάιο του 2020 με την έκδοση, μέσω του gov.gr, της προσωρινής άδειας οδήγησης.

Στόχος είναι η διευκόλυνση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών, καθώς και η επιτάχυνση του έργου των αρμόδιων υπηρεσιών, η μείωση των διοικητικών βαρών και η συνακόλουθη εξοικονόμηση πόρων και χρόνου τόσο για τους πολίτες, όσο και για τη Δημόσια διοίκηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter