Καπραβέλος: Η Αττική έχει καταρρεύσει, καταστροφική η διασωλήνωση εκτός εντατικής – Παγώνη: «Μία ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ» (Video)

Καπραβέλος: Η Αττική έχει καταρρεύσει, καταστροφική η διασωλήνωση εκτός εντατικής – Παγώνη: «Μία ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ» (Video)

Σοβαρές ενστάσεις για το άνοιγμα που δρομολογεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξέφρασε ο Νίκος Καπραβέλος, που διαμήνυσε ότι: «πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά μία φορά ακόμα», τη στιγμή που μία ελεύθερη ΜΕΘ Covid είναι είδος προς εξαφάνιση στα δημόσια νοσοκομεία και οι ασθενείς περιμένουν κυριολεκτικά στην «ουρά».

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, τάχθηκε ξεκάθαρα κατά του ανοίγματος και σημείωσε χαρακτηριστικά: «πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά μια ακόμη φορά» καταγγέλλοντας πως «δεν τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα». Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως δεν είμαστε σε φάση αποκλιμάκωσης.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως είναι σε καλύτερη μοίρα από την Αττική και υπογράμμισε ότι το λεκανοπέδιο βρίσκεται σε οριακή κατάσταση:

«Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει» είπε και συνέχισε λέγοντας «Το σύστημα από τη στιγμή που οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητές μας, δεν αντέχει. Αναβάλλονται χειρουργεία, δεν υπάρχουν κλίνες. Αυτή είναι η ουσία, γιατί να το κρύψουμε;».

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για διασωληνώσεις εκτός ΜΕΘ

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση Μητσοτάκη ετοιμάζεται να ανοίξει καταστήματα, χαλαρώνοντας κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, η κατάσταση στις ΜΕΘ δεν επιτρέπει μεγάλη αισιοδοξία. Χαρακτηριστικά, χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 755  άτομα σε ΜΕΘ  ενώ τα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.491. Όλα αυτά στον 5ο μήνα περιοριστικών μέτρων.

Παράλληλα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ. Οι εφημερίες στα νοσοκομεία είναι εφιαλτικές. «Δύσκολες νύχτες, πολύ δύσκολες νύχτες. Ειδικά για όσους συναδέλφους ήταν στα επείγοντα covid. Ήταν να τους λυπάσαι. Έζησαν τραγικές στιγμές», δήλωσε στο Mega η Ματίνα Παγώνη.

Όπως είπε, η εφημερία που ολοκληρώθηκε στο «Γεννηματά» είχε 72 εισαγωγές περιστατικών κορονοϊού ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. Το νοσοκομείο είναι γεμάτο και ήδη άρχισαν οι διακομιδές περιστατικών σε άλλα νοσοκομεία, όπως εξήγησε και συνέχισε: «Έχουμε μια ΜΕΘ έξω από τη ΜΕΘ. Εμείς δεν κάνουμε διαλογή για το ποιοι θα διασωληνωθούν και ποιοι όχι. Όσοι έχουν κριτήρια διασωλήνωσης θα διασωληνωθούν. Δεν περιμένουμε να αδειάσει κρεβάτι για να διασωληνώσουμε. Διασωληνώνουμε και σιγά σιγά θα βρεθεί και το ανάλογο κρεβάτι».

Από τη θέση 40… στην 54

Στο μεταξύ, καταγγελία που φέρνει στο φως το Kontra, 70χρονος ασθενής, με νεφρική ανεπάρκεια που πήγε για αιμοκάθαρση στο Αμαλία Φλέμινγκ, διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Όπως καταγγέλλει ο γιος του: «την πρώτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 40η θέση στη λίστα αναμονής για να μπει σε ΜΕΘ. Ωστόσο, την τέταρτη μέρα διασωλήνωσης μας είπαν ότι είναι στην 54η θέση και μας είπαν αν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς και ότι έχουν εξαντλήσει τα πάντα.
Την επόμενη ημέρα το πρωί 5:25 απεβίωσε ο πατέρας μου».

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter