Καπραβέλος: Η πανδημία μας ξέφυγε πάλι – Έχουμε τρεις νεκρούς κάθε ώρα

Καπραβέλος: Η πανδημία μας ξέφυγε πάλι – Έχουμε τρεις νεκρούς κάθε ώρα

Πολύ μεγάλες είναι οι διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με όσα είπε το πρωί της Δευτέρας ο διευθυντής β´ ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, Νίκος Καπραβέλος.

«Δεν το περιμέναμε αυτό κατά την διάρκεια του τρίτου κύματος, τα νοσοκομεία πιέζονται αφόρητα. Για ακόμα μια φορά η πανδημία μας έχει ξεφύγει», είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας και την σημασία των εμβολιασμών.

Μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, έκανε λόγο για τρεις νεκρούς κάθε ώρα. «Είναι φρίκη, εικόνες τριτοκοσμικές ασθενείς να διασωληνώνονται σε απλό θάλαμο», σημείωσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

«Δεν ξέρω πού θα φτάσει η κορύφωση του τρίτου κύματος, έτσι όπως τα βλέπουμε θα φτάσουμε τους 900 με 1.000 διασωληνωμένους τέλος Απριλίου», συμπλήρωσε ο κ. Καπραβέλος, ενώ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να κάνεις πολιτική τουρισμού με αυτή την εικόνα.

Ο διευθυντής της ΜΕΘ επεσήμανε μεταξύ άλλων πως αν δεν ήταν οι εμβολιασμοί το τρίτο κύμα θα είχε τα εκρηκτικά χαρακτηριστικά του δεύτερου, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη για περισσότερα τεστ και όχι σε περιορισμό της ανθρώπινης δραστηριότητας. «Έχουμε φτάσει σε μια κόπωση που κάνουμε χαρακίρι», ανέφερε.

«Πρέπει να γίνει σωστή ιχνηλάτηση και να τους απομονώσουμε» συμπλήρωσε, χαρακτηρίζοντας θετικό μέτρο τα αυτοδιαγνωστικά. «Αν το κάναμε από τον Ιανουάριο, δεν θα είχαμε αυτό το τρίτο κύμα. Τα πολλά τεστ και οι εμβολιασμοί είναι η λύση ελέγχου της πανδημίας», κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter