Καταρρέει η «σκευωρία» Novartis και μαζί της καταρρέει το αφήγημα που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία

Καταρρέει η «σκευωρία» Novartis και μαζί της καταρρέει το αφήγημα που έφερε τη ΝΔ στην εξουσία

Η ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή επειδή αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία από τους Αμερικανούς το 2018 που αφορούσαν σε λογαριασμό συγγενικού προσώπου ενός εκ των εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων στη υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα πρώην υπουργού της ΝΔ, ήταν ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των γεγονότων εκείνων που δικαιώνουν την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκθέτουν την παρούσα Κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ φυσικά και δεν άφησε το θέμα να πέσει κάτω. Το σήκωσε και θα το σηκώσει το επόμενο διάστημα διότι πρόκειται για ένα μείζων θέμα που πέρα από την κατασπατάληση του δημόσιου χρήματος επιχειρήθηκε, και μέχρι ενός σημείου κατέστη εφικτό, να αναστραφεί πλήρως και στα μάτια της κοινής γνώμης να εμφανιστεί η προηγούμενη κυβέρνηση ως σκευωρός έναντι των πολιτικών της αντιπάλων.

Γι αυτό η Κουμουνδούρου κάλεσε χθες τον πρωθυπουργό, αφενός να ζητήσει συγγνώμη στους πολίτες, αφετέρου να τους ενημερώσει σχετικά με το «ποιος είναι ο πρώην υπουργός της ΝΔ, που σύμφωνα με την ελληνική δικαιοσύνη, ο κ. Αγγελής προσπάθησε να προστατεύσει».

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν ότι «το ψέμα έχει πάντα κοντά ποδάρια» αφού δεν είναι το πρώτο θέμα που πάνω του «πάτησε» το περίφημο αντιΣΥΡΙΖΑ μιντιακό μέτωπο το οποίο καταρρέει με πάταγο όπως λένε το τελευταίο διάστημα. Αντίστοιχου μεγέθους είναι και το φιάσκο της προανακριτικής Καλογρίτσα. Όπως και το πάθημα με τη Συμφωνία των Πρεσπών που αντί να την καταργήσει η κυβέρνηση την στηρίζει και την βρίσκει και εθνικά συμφέρουσα. Την ίδια ώρα ο «θάνατος του εμποράκου» και της μεσαίας τάξης χάθηκαν μέσα στα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας και της άρνησης της κυβέρνησης να προσχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα στήριξης, το Ελληνικό που θα άρχιζε σε μια εβδομάδα δύο χρόνια μετά περιμένει ακόμη τις μπουλντόζες, η λίστα αναμονής των συντάξεων που καθυστερούσε η έκδοσή τους μεγάλωσε και ο Άδωνης Γεωργιάδης παραδέχεται on camera ότι το νομοσχέδιο για την ιατροφαρμακευτική κάνναβη και τις κινηματογραφικές παραγωγές έφεραν επενδύσεις στη χώρα μας. Ακόμη και στο θέμα της εγκληματικότητας αποδεικνύεται η υποκρισία της ΝΔ όταν τρομοκρατούσε τον κόσμο επί ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη ασφάλειας.

Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσει κανείς το περίφημο «μαξιλαράκι» που αν δεν υπήρχε ο δανεισμός μέσα στην πανδημία θα είχε ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, λένε στην Κουμουνδούρου, αργά αλλά σταθερά αποκαλύπτεται όλο το αφήγημα που είχε στόχο να φέρει τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην εξουσία και το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του ήταν κατασκευασμένο σε μιντιακά γραφεία. Και στην μετά Covid εποχή, καταλήγουν, «θα φανούν και οι τραγικές συνέπειες της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής οι οποίες κρύβονταν πίσω από την πανδημία».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter