Κορονοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αχαΐα

Κορονοϊός: Ασφυκτική η κατάσταση και στην Αχαΐα

Η Αχαΐα βρίσκεται για έβδομη συνεχόμενη εβδομάδα στο «βαθύ κόκκινο» επίπεδο, με την κατάσταση να δυσχεραίνει μέρα με τη μέρα, καθώς ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων κορονοϊού αυξάνεται.

Σύμφωνα με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας νοσηλεύονται 113 ασθενείς στην κλινική Covid-19 και 23 στη ΜΕΘ. Ενώ στον Άγιο Ανδρέα, αντίστοιχα 83 στις κλινικές Covid-19 και 9 στη ΜΕΘ.

Ο μέσος όρος νέων μολύνσεων ανά 24ωρο στην Π.Ε Αχαΐας είναι τα 76 κρούσματα, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν 80 νέες περιπτώσεις στην περιοχή, οδηγώντας τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά να μεταβεί στην περιοχή.

«Η κατάσταση στην Αχαΐα είναι οριακή, όπως εξίσου οριακή είναι και η κατάσταση στα νοσοκομεία», σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, προχωρώντας εκ νέου σε εκκλήσεις για τήρηση των μέτρων και επικλήσεις στην ατομική ευθύνη, με στόχο τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε η λειτουργία εμβολιαστικού κέντρου στο νέο λιμάνι της Πάτρας, με στόχο τη διεξαγωγή 900 εμβολιασμών σε καθημερινή βάση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter