Κορονοϊός: Το Ιράν ξεπέρασε το φράγμα των 70.000 θανάτων

Κορονοϊός: Το Ιράν ξεπέρασε το φράγμα των 70.000 θανάτων

Το Ιράν, η πλέον πληγείσα χώρα της Μέσης Ανατολής από την πανδημία κορανοϊού, ξεπέρασε το φράγμα των 70.000 θανάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, με έναν ημερήσιο ρεκόρ θανάτων στη χώρα.

Η επιδημία έχει προκαλέσει ήδη 70.070 θανάτους σε συνολικά περισσότερα από 2,4 εκατομμύρια κρούσματα στη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Το Ιράν αντιμετωπίζει νέο κύμα επιδημίας από τα τέλη Μαρτίου, ακόμη πιο βίαιο από τα προηγούμενα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, 496 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, σύμφωνα με την ανακοίνωση αυτή, αριθμός που υπερβαίνει το προηγούμενο ρεκόρ που ανακοινώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου (486 νεκροί).

Κατ’ ομολογία των ίδιων των υγειονομικών αρχών, τα επίσημα στοιχεία για την επιδημία της ιογενούς πνευμονίας είναι πολύ χαμηλότερα από τα πραγματικά.

Περισσότερες από 300 ιρανικές πόλεις, ανάμεσά τους η Τεχεράνη, κατατάσσονται στις “κόκκινες”, δηλαδή σε αυτές με τον υψηλότερο επιδημιολογικό κίνδυνο που επιβάλλει το κλείσιμο όλων των “μη απαραίτητων” εμπορικών δραστηριοτήτων.

Απέναντι στην επιδημία, το Ιράν δεν επέβαλε ποτέ γενικευμένη καραντίνα στα 82 εκατομμύρια των κατοίκων του, ή σε επίπεδο πόλης ή περιοχής.

Όπως τόσες άλλες χώρες, η Ισλαμική Δημοκρατία βασίζεται στα εμβόλια για να βγει από την υγειονομική κρίση αλλά η εκστρατεία εμβολιασμού, που ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου δεν προχωρά τόσο γρήγορα όσο θα ήθελαν οι αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το Ιράν έχει χορηγήσει περισσότερες από 824.000 δόσεις εμβολίων από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού.

Οι αρχές ελπίζουν επίσης στην παραγωγή ενός ή περισσοτέρων τοπικά σχεδιασμένων εμβολίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter