Κουτσούμπας: Οι αστυνομικοί θα συνειδητοποιήσουν πως δεν έχουν κανένα συμφέρον να χτυπούν τα παιδιά τους

Κουτσούμπας: Οι αστυνομικοί θα συνειδητοποιήσουν πως δεν έχουν κανένα συμφέρον να χτυπούν τα παιδιά τους

«Και οι ίδιοι οι αστυνομικοί θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν έχουν κανένα συμφέρον να χτυπούν τα παιδιά τους, τις μανάδες και τους πατεράδες τους, τις γιαγιάδες και τους παππούδες τους» ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ασκώντας παράλληλα κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τα λεγόμενα του Δ. Κουτσούμπα, ο πρωθυπουργός προκαλεί όταν λέει πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας «γκρεμίστηκε» το στερεότυπο του τεμπέλη δημοσίου υπαλλήλου, εννοώντας το εκπαιδευτικό και υγειονομικό προσωπικό, όπως επίσης τα σώματα ασφαλείας. «Τα σώματα ασφαλείας να τα βγάλετε απ΄ έξω» διεμήνυσε προς την συμπολίτευση, καθώς -κατά την ανάλυσή του- τα σώματα ασφαλείας αποτελούν τον βραχίονα του κρατικού μηχανισμού μέσω του οποίου η κυβέρνηση προωθεί το σχέδιο της αστυνομοκρατίας. «Ο λαός απάντησε» έκρινε σε σχέση με τις επιδιώξεις της κυβέρνησης, προβλέποντας ότι είναι θέμα χρόνου και τα μέλη της ΕΛ.ΑΣ να συνειδητοποιήσουν πως είναι ενάντια στα συμφέροντά τους η βία ενάντια στην κοινωνία.

Σχολίασε δε ότι έτσι κι αλλιώς κανένας δημόσιος υπάλληλος δεν μπορεί να τεμπελιάσει εν μέσω εντατικοποίησης της εργασίας, ενώ χαρακτήρισε τις δωρεές ιδιωτών «σταγόνα στον ωκεανό των κερδών τους». Συμπέρανε, επίσης, ότι ο μύθος περί συνύπαρξης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα έχει καταρρεύσει από την εποχή των μνημονίων και της σκληρής λιτότητας, καθώς «έκλεισαν νοσοκομεία» και «εκτοξεύτηκαν οι δαπάνες για υπηρεσίες υγείας στις λαϊκές οικογένειες».

«Στην ίδια όχθη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ»

Στηλιτεύοντας την πρόταση Τσίπρα για το πολιτικό μορατόριουμ, υποστήριξε πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται «στην ίδια όχθη». Κατά την άποψή του, δεν αποτελεί λύση το «πάγωμα» επίμαχων νομοθετημάτων από την κυβέρνηση, καθώς «ο λαός θα συνεχίσει να υποφέρει». Σημείωσε δε ότι τέτοιου είδους προτάσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση επιδιώκει την «ανακωχή και ανοχή» της κυβέρνησης, αφού «οι δυο τους βάζουν ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές». «Μην κουράζεστε» συνέστησε και στα δύο κόμματα, εξηγώντας ότι όλοι καταλαβαίνουν πως η πρόοδος γίνεται αντιληπτή μόνο με συνθήκες οριζόντιας κοινωνικής ευημερίας και καλύτερων όρων διαβίωσης των νέων συγκριτικά με τις προηγούμενες γενιές.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter