Κυβερνητικές εκκλήσεις για εμβολιασμούς στα «αθωράκιστα» νησιά

Κυβερνητικές εκκλήσεις για εμβολιασμούς στα «αθωράκιστα» νησιά
Πηγή φωτογραφίας: unsplash.com

Η κυβέρνηση έριξε όλο το βάρος της επικοινωνιακής πολιτικής της στο άνοιγμα του τουρισμού και την υποδοχή ταξιδιωτών από το εξωτερικό στα νησιά.

Στην πορεία προέκυψαν ζητήματα όπως το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης σε νησιά τα οποία δέχονται μεγάλο αριθμό τουριστών ετησίως. Λόγω των αποφάσεων της κυβέρνησης (οι οποίες πάρθηκαν με τη διαδικασία του… κατεπείγοντος), νησιά όπως η Ζάκυνθος, η Λέσβος, η Λήμνος, η Κεφαλλονιά και η Σάμος δέχονται τουρίστες αλλά ουσιαστικά είναι αθωράκιστα καθώς το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης είναι χαμηλό, όπως παραδέχθηκε στην ενημέρωση της Δευτέρας ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απήθυνε έκκληση στους κατοίκους των νησιών αυτών να κλείσουν σύντομα ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Αντίθετα, το ποσοστό κάλυψης των ραντεβού εμβολιασμών ανήλθε στο 100% σε νησιά όπως η Σαλαμίνα, η Κως, η Πάρος, η Ρόδος, η Μύκονος, η Νάξος, η Χίος, η Αίγινα, η Σαντορίνη και η Κέρκυρα, ενώ στη Λευκάδα, την Κάλυμνο, τη Σύρο και τη Θάσο το εν λόγω ποσοστό ανέρχεται στο 80%.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter