Κυβερνητικές… υπενθυμίσεις για το αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης»

Κυβερνητικές… υπενθυμίσεις για το αφήγημα περί «ατομικής ευθύνης»

Τα μέτρα χαλάρωσαν, αλλά η κυβέρνηση δεν προτίθεται να αφήσει από την επικοινωνιακή «φαρέτρα» της το αφήγημα περί ατομικής ευθύνης, όσον αφορά νέα πιθανή έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού.

Μπορεί οι αποφάσεις για το αλόγιστο άνοιγμα των δραστηριοτήτων ελέω της άφιξης των πρώτων τουριστών στη χώρα να ανήκουν στην κυβέρνηση, ωστόσο η ευθύνη για πιθανά… υγειονομικά στραβοπατήματα θα ανήκει… στους πολίτες.

«Η μάχη κατά του κορονοϊού είναι μια διαρκής μάχη και θα πρέπει όλοι, μα όλοι, να είμαστε πάρα πολύ προσηλωμένοι στην τήρηση των μέτρων», επεσήμανε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», δείχνοντας ουσιαστικά ότι η κυβέρνηση δεν θα σκεφτεί να δείξει εκ νέου με το δάχτυλο τους πολίτες.

Παράλληλα, ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε για «μηδενικό εφησυχασμό», καθώς πλέον «μπορούμε να κάνουμε περισσότερα πράγματα, ωστόσο εξακολουθούν να υφίστανται σημαντικοί περιορισμοί, τους οποίους πρέπει να εμπεδώσουμε».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για «εντατικοποίηση των ελέγχων», ενώ δεν απέκλεισε «την αυστηροποίηση του πλαισίου ελέγχων» σε περίπτωση που χρειαστεί καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε «δυστυχώς φαίνεται πως όλοι έχουμε χαλαρώσει»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter