Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων και των αναγκών

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ένας πρωθυπουργός κατώτερος των περιστάσεων και των αναγκών

Συνεχίζει να δείχνει με το δάχτυλο τους πολίτες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στο χθεσινό του διάγγελμα έφτασε στο σημείο να εμφανίσει τους πολίτες ως αρνητές των εμβολίων τη στιγμή που όλα τα στοιχεία μέχρι τώρα δείχνουν ότι το ποσοστό όσων αρνούνται να εμβολιαστούν είναι εξαιρετικά χαμηλό παρά τα λάθη και τα αμφιλεγόμενα μηνύματα των πολιτικών ηγεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικά στην Ε.Ε.

Είναι χαρακτηριστική η δήλωσή του κ. Μητσοτάκη πως «Είναι τραγικό άνθρωποι να χάνουν τη ζωή τους, ενώ με το εμβόλιο θα είχαν σωθεί» λες και οι 9.500 συνάνθρωποί μας που έχουν χάσει τη ζωή τους από την Covid-19 είχαν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν και δεν το έπραξαν με δική τους απόφαση. Το είπε μάλιστα εκείνος που, εκ της θέσης του, όφειλε να ενισχύσει το ΕΣΥ ώστε τουλάχιστον να μην χάνουν τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Και συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας επί λέξει: «Θα σας καλέσω, λοιπόν, για μία φορά ακόμη, θα σας παρακαλέσω, να θωρακίσετε την υγεία σας με αυτό το μεγάλο δώρο της επιστήμης. Ο κίνδυνος δεν καραδοκεί στο εμβόλιο. Αλλά στην αρρώστια και στον πόνο. Και οι αριθμοί δείχνουν πως είναι πιο πιθανό ένα ατύχημα στο δρόμο, παρά κάποιο πρόβλημα από τον εμβολιασμό». 

Μόνο που έως τώρα έχει εμβολιστεί και με τις δύο δόσεις το 7% του πληθυσμού παρά τις αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης που μιλούσαν για εμβολιασμό του 70% μέχρι τον Ιούνιο! Και όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί δεν το έχουν κάνει με δική τους ευθύνη αλλά λόγω των προβλημάτων στην αλυσίδα παραγωγής των μεγάλων φαρμακευτικών και των αυστηρών κανόνων που υπάρχουν για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Από αυτό το σημείο όμως και μετά το να επιρρίπτεις την ευθύνη στους πολίτες ακόμη και σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους, πολλοί από αυτούς επειδή δεν βρήκαν ΜΕΘ, πάει πολύ. Πάρα πολύ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter