Κυριακή Πάσχα: Έσπασε κάθε ρεκόρ η θερμοκρασία για πρώτο δεκαήμερο Μαΐου (Χάρτες)

Κυριακή Πάσχα: Έσπασε κάθε ρεκόρ η θερμοκρασία για πρώτο δεκαήμερο Μαΐου (Χάρτες)

Νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ καταγράφηκαν την Κυριακή του Πάσχα (02/05), για το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Οι θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν σε Μακεδονία-Θράκη, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο ενώ έσπασε και πάλι το ρεκόρ θερμοκρασίας που καταγράφηκε το Μέγα Σάββατο (01/05) στην Κρήτη.

Έτσι, και όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί, οι νέες θερμοκρασίες ρεκόρ καταγράφηκαν στους Μεταξάδες Έβρου (Θράκη) με 33.6 βαθμούς, στη Βαμβακού Φαρσάλων (Θεσσαλία) με 37.1 βαθμούς, στο Λευκοχώρι Φθιώτιδας (Στερεά Ελλάδα) με 37 βαθμούς, στα Αρφαρά Μεσσηνίας (Πελοπόννησος) με 35.6 βαθμούς και στην Πλώρα Ηρακλείου (Κρήτη) με 38.1 βαθμούς Κελσίου.

Διαφορά 15°C σε απόσταση 5 km στο Ηράκλειο

Πολύ μεγάλη θερμοκρασιακή διαφορά μεταξύ παραθαλάσσιων περιοχών της πόλης του Ηρακλείου και της περιοχής της Κνωσού καταγράφουν οι μετεωρολογικοί σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Η παρακάτω εικόνα δείχνει τις καταγραφές της θερμοκρασίας την ίδια στιγμή την Κυριακή του Πάσχα στις 11:30, και η διαφορά μεταξύ μεταξύ του μετωρολογικού σταθμού στο λιμάνι του Ηρακλείου και στην Κνωσό φτάνει τους 15°C, με τον πρώτο σταθμό να επηρεάζεται άμεσα από τη θάλασσα. Η θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας κοντά στις βόρειες ακτές της Κρήτης είναι περίπου 18°C και κυμαίνεται στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter