Κόβουν τις ορθοπεδικές εφημερίες στο Ασκληπιείο Βούλας

Κόβουν τις ορθοπεδικές εφημερίες στο Ασκληπιείο Βούλας

Μετά από 50 χρόνια καθημερινής ορθοπεδικής εφημερίας, το Ασκληπιείο Βούλας, το μοναδικό δημόσιο νοσοκομείο στα νότια προάστια, κλείνει την πύλη του καθημερινά στις 15:00 και εφημερεύει κάθε 4η ημέρα.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι πρόκειται για μια απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, σε συνεργασία με τη διοίκηση της 2 ης ΥΠΕ και αφήνουν σαφή υπονοούμενα για τα κριτήρια εκείνων που πήραν αυτή την απόφαση. «Μήπως εν τέλει τα κριτήρια σας είναι αυτά της ενίσχυσης της ιδιωτικής κερδοφορίας στην περιοχή των νοτίων; Ποιος κερδίζει από την περιστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του νοσοκομείου μας; Μήπως τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια της περιοχής;»

Να σημειωθεί ότι στην καθημερινή ορθοπεδική εφημερία του Ασκληπιείου εξετάζονται κατά μέσο όρο 81 ασθενείς. Το 2019 έγιναν 2180 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία, το 2020 έγιναν 1750 έκτακτα ορθοπεδικά χειρουργεία. «Δεν ξέρουμε πότε αποφασίστηκε αυτή η αθλιότητα σε βάρος των κατοίκων της Νοτιανατολικής Αττικής. Ξέρουμε όμως ότι το προσωπικό του νοσοκομείου μας το ανακάλυψε τυχαία, αφού δεν περισσεύει σεβασμός από τους κυβερνώντες για την ενημέρωση των υγειονομικών του Ασκληπιείου για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ξέρουμε επίσης ότι κανένας από τους θεσμικούς παράγοντες του νοσοκομείου μας δεν αιτήθηκε ένα τέτοιο μέτρο, πλην ίσως της διοίκησης, που επισήμως δηλώνει ότι δεν γνώριζε, παράλληλα δε μας ζητάει να κάνουμε υπομονή και να το ….. δοκιμάσουμε, ενώ προσπαθεί να μας πείσει με αστήρικτα επιχειρήματα του τύπου επιβαρύνεται σημαντικά το Ασκληπιείο λόγω της μετατροπής του Θριασίου και του Ερυθρού σε νοσοκομεία κόβιντ, δεν έχουμε επάρκεια σε προσωπικό, οπότε το κλείσαμε» αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Παράλληλα εκφράζουν την ανησυχία τους για αυτή την εξέλιξη που αφήνει μόνο το ΚΑΤ για όλη την Αττική για την αντιμετώπιση επειγόντων ορθοπεδικών περιστατικών «Την ώρα που μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής έχουν κλείσει την πόρτα σε ασθενείς άλλων νοσηροτήτων (Θριάσιο, Ερυθρός, Σισμανόγλειο, Τζάνειο, Σωτηρία), την ώρα που η κυβέρνηση ανοίγει τα καταστήματα και τα λύκεια αυξάνοντας έτσι την κίνηση στις μεγάλες οδικές αρτηρίες, η αναστολή της ορθοπεδικής εφημερίας του Ασκληπιείου έχει ως αποτέλεσμα να μένει σε ολόκληρη την Αττική μόνο το ΚΑΤ για την αντιμετώπιση του επείγοντος ορθοπεδικού περιστατικού».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter