Κόμμα Τράγκα: «Έκτρωμα» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά

Κόμμα Τράγκα:  «Έκτρωμα» το νομοσχέδιο  της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα εργασιακά

Με ανακοίνωση του, ο εκπρόσωπος του «Κινήματος Ελεύθεροι Άνθρωποι» Πάρις Κουρτζίδης χαρακτηρίζει «έκτρωμα» το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που κατατέθηκε στη Βουλή.

Στη δήλωση του επισημαίνει τα εξής:

Η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη, του οποίου μέντορας διακυβέρνησης είναι ο αξέχαστος στον ελληνικό λαό, πάλαι ποτέ «καταλληλότερος πρωθυπουργός» (Σημίτης), με το πολυσέλιδο νέο εργασιακό εμπαίζει τους νέους και γενικά όλους όσοι έχουν το «προνόμιο» να απασχολούνται ακόμη στη χώρα.

Το «τσιφλικάδικο νομοσχέδιο» του υπουργείου Εργασίας, μπορεί να κατατέθηκε με σημαντικές αλλαγές μετά από διαβούλευση και σειρά προτάσεων που έκαναν επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, εν τούτοις δεν έχει αλλάξει διόλου ως προς το πνεύμα και τον πραγματικό απώτερο στόχο του.

Μετά την αποτυχημένη και καταστροφική διαχείριση της πανδημίας για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις (ειδικά του κλάδου εστίασης), η κυβέρνηση Μητσοτάκη διά χειρός του νεοφιλελεύθερου «δικού της παιδιού», Κωστή Χατζηδάκη, έρχεται με δεκάδες δήθεν μεταρρυθμιστικά άρθρα να αφήσει στο έλεος των εργοδοτών τους εργαζόμενους. Ειδικά τους νέους! Είτε εργάζονται (ακόμη), είτε ψάχνουν απεγνωσμένα να βρουν εργασία.

Οι νέοι (άνεργοι), πλέον, δεν θα βρίσκουν δουλειά με τίποτα! Γιατί οι εργοδότες, χωρίς καμία χρηματική ανταμοιβή, ούτε καν ασφαλιστική εισφορά, αντί για ευκαιρία για εργασία θα προσφέρουν «εκδρομικά 3ήμερα» ρεπό… στους ήδη απασχολούμενους-κολίγους τους!

Οι Ελεύθεροι Άνθρωποι θα βρεθούν με όλες τις δυνάμεις τους απέναντι στις επιδιώξεις της κυβέρνησης ακόμη κι αν αυτό το «εργασιακό νομοσχέδιο-έκτρωμα» περάσει από τη σημερινή κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή.

Κι όταν σύντομα οι νέοι άνθρωποι, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, δώσουν «εκδρομικό ρεπό» στον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση του… το Κίνημα και ο πρόεδρος του, Γιώργος Τράγκας, δεσμεύονται ότι θα επιβάλλουν την απαλλαγή… απ’ όλα αυτά τα αντιεργατικά και απάνθρωπα άρθρα του εργασιακού νόμου της ΝΔ.

Η έξοδος από την οικονομική και εργασιακή κρίση δεν έρχεται με τσιφλικάδες και κολίγους, ούτε με «εκδρομικά ρεπό» στους εργαζόμενους, που ούτε το δικαίωμα των ελεύθερων μετακινήσεων έχουν, ελέω διαρκούς πανδημίας… ούτε τα χρήματα για να εκδράμουν!

Η ανάπτυξη και οι επενδύσεις στην Ελλάδα θα έρθουν με συντελεστή φορολόγησης των επιχειρήσεων 12 – 14% και φυσικά με κοινωνική συνοχή.

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter