Λευτέρης Αυγενάκης: Υφυπουργός της… λεζάντας

Λευτέρης Αυγενάκης: Υφυπουργός της… λεζάντας

Η διοίκηση Γραμμένου στην ΕΠΟ είχε αποφασίσει να αλλάξει την ελληνική υποψηφιότητα για τον τελικό του Europa Conference League 2021-2022, προκρίνοντας το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, την Αγιά Σοφιά, αντί του Παγκρητίου Σταδίου. Η αλλαγή του γηπέδου έγινε, επειδή δεν είχαν προχωρήσει τα έργα αναβάθμισης του Παγκρητίου (τοποθέτηση στεγάστρου στα επίσημα, νέα αποδυτήρια κ.α.). Παρόλα αυτά η απόφαση της ομοσπονδίας είχε προκαλέσει την οργή του υφυπουργού αθλητισμού Λ. Αυγενάκη. Μιλώντας από το βήμα της βουλής στις 23 Σεπτεμβρίου 2020 είχε πει:

«Είναι εντελώς αδιανόητη και επικίνδυνη η απόφαση της ΕΠΟ, να αποσύρει την ελληνική υποψηφιότητα του Παγκρητίου Σταδίου για να φιλοξενήσει τον τελικό της νεοσύστατης ευρωπαϊκής διοργάνωσης Europa Conference League, η οποία ήταν και φαβορί για το χρίσμα από την UEFA. Παρόλα αυτά, είναι ανυποχώρητη δέσμευσή μας να αναβαθμίσουμε το Παγκρήτιο Στάδιο και να προχωρήσουμε σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, την Περιφέρεια Κρήτης καθώς και τους αθλητικούς και παραγωγικούς φορείς του νησιού, σε όλες τις αναγκαίες εργασίες, ώστε πολύ σύντομα να διαθέτει τα διεθνή στάνταρ και να μπορεί να διεκδικήσει σπουδαίες διοργανώσεις. Δεν μένουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Για το θέμα των έργων στο Παγκρήτιο στάδιο μίλησε χθες (29/3/2021) σε τηλεοπτική εκπομπή ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου και υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές Νίκος Τζώρτζογλου, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν επί Αυγενάκη το Παγκρήτιο να παραμένει όπως ήταν πριν από πέντε – έξι χρόνια όσον αφορά έργα όπως το σκέπαστρο…». Και όμως είναι δυνατόν.

Στα λόγια εύκολα κατασκευάζονται γήπεδα ή γίνονται αναβαθμίσεις σε αθλητικές υποδομές. Το δύσκολο είναι οι πράξεις. Στον Λ. Αυγενάκη στο χρονικό διάστημα που είναι στην πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, δικαιολογημένα του έχει αποδοθεί ο «τίτλος» υφυπουργός της… λεζάντας.

Η ΕΠΟ είχε αποφασίσει να μεταφέρει στο Παγκρήτιο Στάδιο και την έδρα της Εθνικής Ομάδας για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Από την στιγμή που δεν προχώρησε το «λίφτινγκ» στο γήπεδο του Ηρακλείου, άρχισε να αναζητά άλλες λύσεις. Το αυριανό παιχνίδι με την Γεωργία θα διεξαχθεί στην Τούμπα και για τους επόμενους επίσημους αγώνες της Εθνικής θα αποφασίσει η διοίκηση Ζαγοράκη.

Το Παγκρήτιο Στάδιο
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter