Μάρτυρας Προανακριτικής: Ήταν και ο Θεοδωρικάκος όταν γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα

Μάρτυρας Προανακριτικής: Ήταν και ο Θεοδωρικάκος όταν γνώρισα τον Παππά στο σπίτι του Καλογρίτσα

Τη στιγμή που πηγές της ΝΔ προσπαθούν να καταστήσουν απόδειξη ενοχής του Νίκου Παππά την παρουσία του στη μάζωξη που πραγματοποιήθηκε στην οικία  Καλογρίτσα το 2016, ο μάρτυρας της Προανακριτικής, Χρ. Νικολάου, αποκάλυψε ότι εκτός από τον τότε υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ το «παρών» είχε δώσει και ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών και κουμπάρος του εργολάβου, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Εντυπώσεις προσπάθησαν να δημιουργήσουν πηγές της συμπολίτευσης, διαρρέοντας ότι ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα και μάρτυρας της Επιτροπής, Χρ. Νικολάου, ανέφερε ότι γνώρισε τον Ν. Παππά στο σπίτι του εργολάβου. Όπως διευκρίνισε αργότερα ο μάρτυρας, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, επρόκειτο για τη συγκέντρωση πάρα πολλών ατόμων στην οικία Καλογρίτσα εξαιτίας των γενεθλίων του εργολάβου τον Ιούλιο του 2016. «Ήταν και από άλλους πολιτικούς χώρους;» φέρεται να ρώτησε ο Βασίλης Κεγκέρογλου, με τον Χρ. Νικολάου να απαντά σε πρώτη φάση: «Πιθανόν. Κατά καιρούς έχω δει και πρόσωπα και από άλλους πολιτικούς χώρους».

Εν συνεχεία, κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Διονύσης Καλαματιανός, επανήλθε και ακολούθησε η εξής στιχομυθία:

Καλαματιανός: Γνωρίζετε αν στη γιορτή του Καλογρίτσα είδατε και άλλα πολιτικά πρόσωπα;

Νικολάου: Ναι, είδα και από άλλους πολιτικούς χώρους.

Καλαματιανός: Μήπως είδατε και τον κ. Θεοδωρικάκο, ο οποίος είναι κουμπάρος του Καλογριτσα;

Νικολάου: Ναι, ήταν και ο Θεοδωρικακος.

Έχει δει περισσότερες συμβάσεις από τον Ελβετό δικαστή ο μάρτυρας;

Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο μάρτυρας -με δεδομένο ότι εκτελούσε χρέη συνεργάτη του Χρ. Καλογρίτσα- εξυπηρετεί στην Επιτροπή το αφήγημα του ιδιοκτήτη της Τοξότης. Ωστόσο, στην προσπάθειά του -κατά τις ίδιες πηγές- να πείσει ότι η σύμβαση Χούρι – Καλογρίτσα ήταν εικονική, υπέπεσε σε αντιφάσεις. Ενώ, λοιπόν, δηλώνει με βεβαιότητα ότι η σύμβαση ήταν εικονική, όταν ο Δ. Τζανακόπουλος τον ρώτησε σχετικά με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου που δικαίωσε τους Χούρι και αναγνώρισε ως πραγματική τη σύμβαση, ο Χρ. Νικολάου φέρεται να απάντησε ότι γνωρίζει τη δικαστική απόφαση, αλλά ο ίδιος έχει δει περισσότερες συμβάσεις από τον δικαστή.

Κατά τις πηγές, διημείφθησαν τα εξής:

Τζανακόπουλος: Γνωρίζετε ότι η υπάρχει απόφαση Διαιτητικού Δικαστηρίου που αυτή τη σύμβαση που εσείς ονομάζετε εικονική την έχει αναγνωρίσει ως νόμιμη και πραγματική;

Νικολάου: Ναι το γνωρίζω.

Τζανακόπουλος: Θεωρείτε ότι ο διαιτητής έχει δει λιγότερες η περισσότερες συμβάσεις από εσάς;

Νικολάου: Λιγότερες!

Τζανακόπουλος: Γιατί δεν παρέστη στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Καλογριτσας;

Νικολάου: Γιατί δεν είχε να πληρώσει το παράβολο.

Επίσης, κατά τις ίδιες πηγές, ενώ ο Χρ. Νικολάου γνώριζε ότι ο Χρ. Καλογρίτσας «δεν είχε να πληρώσει το παράβολο», αγνοούσε πως η εταιρία του γιου του εργολάβου, Ιωάννη – Βλαδίμηρου, η οποία διεκδίκησε τηλεοπτική άδεια και εξέδωσε το Documento, είχε στα ταμεία της 8,5 εκατ. ευρώ πριν τις επαφές με τους Λιβανέζους μεγαλοεπιχειρηματίες. Παράλληλα, κατά τις πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νικολάου υποστήριξε μεν ότι ο Χρ. Καλογρίτσας τον συμβουλευόταν για κρίσιμα ζητήματα σε σχέση με τα έργα της Τοξότης, ωστόσο, φέρεται να απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις του Παύλου Πολάκη ότι δεν γνώριζε κάτι για τα ανεκτέλεστα έργα ύψους εκατομμυρίων ευρώ της κατασκευαστικής και στη συνέχεια φέρεται να δήλωσε πως κάτι γνωρίζει χωρίς, όμως, να έχει σαφή εικόνα.

μάρτυρας παραδέχτηκε την οφειλή Καλογρίτσα

Ο μάρτυρας συνέβαλε στον θρυμματισμό του αφηγήματος ΝΔ – Καλογρίτσα, καθώς παραδέχτηκε ότι ο εργολάβος χρωστούσε στη CCC 3 εκατ. ευρώ.

Κατά τις πληροφορίες από πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διάλογος είχε ως εξής:

Τζάκρη: Η συνάντηση στις 4/7/2017 του Χρ. Καλογρίτσα με τον Σάμερ Χούρι, στην οποία συμμετείχατε κι εσείς, έγινε για να βρεθεί ένας τρόπος για να επιστραφούν τα 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα προς τον Σάμερ Χούρι;

Νικολάου: Ναι, στην συνάντηση αυτή συζητήθηκε η επιστροφή των 3 εκατ. ευρώ από Καλογρίτσα σε Χούρι καθώς επίσης και ένα νέο πραγματικό έργο βάσει του οποίου θα επέστρεφε ο Καλογρίτσας τα χρήματα στον Σάμερ Χούρυ.

Τζάκρη: Άρα, από την συνάντηση αυτή και μετά είναι σαφές ότι ο Σάμερ Χούρυ ζητάει πίσω τα 3 εκατ. ευρώ από τον Καλογρίτσα.

Νικολάου: Ναι, η συνάντηση αυτή έγινε για να συζητηθεί τρόπος επιστροφής.

«Η φαρσοκωμωδία στην Προανακριτική συνεχίζεται»

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην Προανακριτική σημειώνουν μετά το πέρας της συνεδρίασης ότι «η φαρσοκωμωδία στην Προανακριτική συνεχίζεται» και συμπληρώνουν:

«Ο μάρτυρας και συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα, Χρήστος Νικολάου, παραδέχθηκε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για εμπλοκή πολιτικών προσώπων στην υπόθεση και ότι στις συναντήσεις της CCC με Καλογρίτσα, όπου ο ίδιος μετείχε, δεν έγινε καμία αναφορά σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο μάρτυρας επιβεβαίωσε ότι τόσο ο Χρήστος Καλογρίτσας όσο και η CCC έχουν αναγνωρίσει την ύπαρξη οφειλής 3 εκατ. ευρώ από τον εργολάβο προς τη λιβανέζικη εταιρεία, καθώς και την υποχρέωση επιστροφής του ποσού αυτού. Σημειώνεται ότι το ίδιο είχε αποδειχθεί από το συμφωνητικό που κατέθεσε στην επιτροπή ο Κυριάκος Τόμπρας.

Ο συνεργάτης του Χρήστου Καλογρίτσα ανέφερε ότι δεν γνώριζε τον Νίκο Παππά, τον οποίον όπως είπε έχει δει μία και μοναδική φορά σε κοινωνική εκδήλωση. Πρόκειται για εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολιτικά πρόσωπα, όπως ο Τάκης Θεοδωρικάκος, από τότε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη».  

Επόμενος μάρτυρας ο Καλογρίτσας

Αμέσως επόμενος μάρτυρας -καλώς εχόντων των πραγμάτων- θα είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, Χρ. Καλογρίτσας, ο οποίος αν επιμείνει στην ανάγκη… ανάρρωσης από το εμβόλιο, δεν αποκλείεται να γίνει βίαιη προσαγωγή του για να καταθέσει στην Επιτροπή.

Διαβάστε σχετικά: Προανακριτική: Βίαιη προσαγωγή Καλογρίτσα αν παραταθεί η… ανάρρωση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter