«Μάχη» Δικεφάλων, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παίζουν στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ

«Μάχη» Δικεφάλων, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παίζουν στο ΟΑΚΑ για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ

Στην τελική ευθεία έχουν μπει τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1 με τον ΠΑΟΚ, τον Αρη, την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό να διεκδικούν τα τρία ευρωπαϊκά εισιτήρια. Σήμερα διεξάγεται η 7η αγωνιστική και στο σημαντικότερο παιχνίδι η Ενωση υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον Δικέφαλο του Βορρά (21.30). Αυτό θα είναι το έκτο παιχνίδι τους στη σεζόν (πρωτάθλημα και κύπελλο), πέμπτο μέσα στο 2021 και τρίτο σε διάστημα 28 ημερών.

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 55 βαθμούς και θέλει τουλάχιστον να παραμένει εκεί. Είναι μια θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, εκτός από μια περίπτωση. Αυτή, που ο ΠΑΟΚ πάρει το Κύπελλο και τερματίσει πέμπτος. Τους «κιτρινόμαυρους» καταδιώκει ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είναι 5ος με 51 βαθμούς.

Η ΑΕΚ έχασε τα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια της, από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και από τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου και έφτασε τις 18 ήττες στη τρέχουσα περίοδο. Είναι οι περισσότερες στην ιστορία της σε μια περίοδο, από το 1959 που ξεκίνησε η Α’ Εθνική. Είχε χάσει 17 παιχνίδια το 2011-12 και το 2012-13. Έχει ηττηθεί στα τέσσερα από τα επτά τελευταία παιχνίδια για το πρωτάθλημα, ενώ είχε χάσει πέντε στα προηγούμενα 25. Στα αξιοσημείωτα στατιστικά είναι ότι έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία ματς για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και έχει δεχτεί γκολ στα επτά από τα οκτώ τελευταία ματς. Κράτησε το «μηδέν» μόνο με τον Απόλλωνα.

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο του παιχνίδι στα πλέι οφ παραχώρησε ισοπαλία στον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, ενώ στο κύπελλο απέκλεισε την ΑΕΚ και προκρίθηκε στον τελικό. Ο Δικέφαλος είναι έξι παιχνίδια αήττητος έχοντας χάσει μόλις δύο από τα 11 επίσημα, και τα δύο από τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τη σεζόν αήττητος για δέκα παιχνίδια, ωστόσο από τα μέσα Δεκεμβρίου έχασε έξι από τα 22 ματς. Ηταν η πρώτη ομάδα στη περίοδο που κράτησε το «μηδέν» με τον Ολυμπιακό, το ίδιο έκανε με Άρη και Παναθηναϊκό.

Στα μεταξύ τους παιχνίδια ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στο πρώτο παιχνίδι των πλέι οφ τον Μάρτιο και στα δύο του Κυπέλλου τον Απρίλιο. Ισόπαλα ήταν και τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει μια φορά στο ΟΑΚΑ σε 1-1 και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη σε 2-2. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια την ΑΕΚ για πρώτη φορά από το 2012, όταν μάλιστα είχε κερδίσει πέντε διαδοχικά.

Σχεδόν 3,5 χρόνια έχει να νικήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στην έδρα της! Ήταν 5 Νοεμβρίου 2017 όταν επικρατούσε με 1-0 (25’ Λιβάγια), τη σεζόν που πήρε τον τίτλο.

Η ιστορία (από το σάιτ της Λίγκας):

Νίκες ΑΕΚ: 60

Ισοπαλίες: 37

Νίκες ΠΑΟΚ: 38

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ

Νίκες ΑΕΚ: 46

Ισοπαλίες: 14

Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Οι αγώνες της σεζόν

18.10.2020: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

(23’ σουτ Ανσαριφάρντ – 89’ κεφαλιά Μουργκ).

24.01.2021: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2

(40’ σουτ Κρέσπο, 70’ σουτ Βιεϊρίνια – 18’ σουτ Σάκχοφ, 50’ σουτ Γαλανόπουλος).

21.03.2021: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1

(3’ σουτ Ζίβκοβιτς, 46’ σουτ Σφιντέρσκι, 89’ σουτ Ζίφκοβιτς – 45’ σουτ Νέλσον Ολιβέιρα).

***Σήμερα διεξάγονται και τα παιχνίδια: Αρης – Ολυμπιακός (17.15) και Παναθηναϊκός – Αστέρας (19.30).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter