Μαζικά «πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού

Μαζικά «πυρά» κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού

Σφοδρές ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις κυβερνητικές εξαγγελίες περί ανοίγματος του τουρισμού στις 14 Μαΐου, δια στόματος του αρμοδίου υπουργού, Χάρη Θεοχάρη στη Βουλή.

Ο Χάρης Θεοχάρης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η Ελλάδα θα στείλει σε όλους ένα ξεκάθαρο μήνυμα σχετικά με την υγειονομική ασφάλειά της, επισημαίνοντας ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξουν τα σύνορα με την έγκριση της Υγειονομικής Επιτροπής. Μάλιστα, προέτρεψε την αντιπολίτευση να «μην χαλάσει την εικόνα» και πως χρειάζεται προσοχή ώστε «να μην δυσφημιστεί η χώρα».

Όπως γίνεται αντιληπτό, τις υπερβολικά αισιόδοξες δηλώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού (χωρίς σχέδιο) ακολούθησε… πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση για το γεγονός πως «βαδίζει στα τυφλά», υπογραμμίζοντας ότι«το τοπίο παραμένει πιο θολό από ποτέ σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων που βρίσκονται σε εξαθλίωση εδώ και ένα χρόνο».

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση επεσήμανε ότι το άνοιγμα του τουρισμού θα γίνει στο κενό, με άγνωστα πρωτόκολλα, τη διαδικασία εμβολιασμού των εργαζομένων στον τουρισμό να βρίσκεται στον αέρα, δίχως την ενίσχυση του ΕΣΥ στους τουριστικούς προορισμούς. «Με ποια πρωτόκολλα και ποιες διαδικασίες θα λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις;», σημείωσε η Κατερίνα Νοτοπούλου απευθυνόμενη στον υπουργό.

Από την πλευρά του, ο Μιχάλης Κατρίνης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, χαρακτήρισε ως… Χάρι Πότερ τον Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος «παρουσιάζει μια μαγική εικόνα ότι η κυβέρνηση πέτυχε όλους τους στόχους». Συν τοις άλλοις, χαρακτήρισε ως τραγική την κατάσταση που επικρατεί στην πλειοψηφία των τουριστικών επιχειρήσεων, γεγονός που αποδεικνύει ότι η κυέρνηση «δεν έχει ούτε ένα υποτυπώδες σχέδιο για τον τουρισμό». Μάλιστα, ο κ. Κατρίνης διερωτήθηκε «πώς θα ανοίξει ο τουρισμός όταν ο υπουργός Ανάπτυξης λέει ότι δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξει η εστίαση;».

Για το ΚΚΕ, το κυβερνητικό σχέδιο είναι ελλειμματικό, αναποτελεσματικό και αντιλαϊκό», με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Χρήστο Κατσώτη να τονίζει ότι τα όσα ευαγγελίζεται η κυβέρνηση για το άνοιγμα του τουρισμού δεν δίνουν λύσεις για την υγειονομική ασφάλεια της χώρας.

Τέλος, το ΜέΡΑ25 επεσήμανε την ανάγκη τόσο της επιμήκυνσης όσο και της αναβάθμισης της τουριστικής περιόδου, μέσω των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Γ. Λογιάδη, ενώ η Ελληνική Λύση κατηγόρησε την κυβέρνηση για το ότι πράττει «βλέποντας και κάνοντας» στην υπόθεση τουρισμός.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter