Μαύρη οικονομία

Μαύρη οικονομία

Μαύρη εργασία, μαύρη οικονομία, μαύρη κοινωνία. Aυτή είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι παρεμβάσεις του πρωθυπουργού την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή και η υπεράσπιση μέχρι κεραίας του άθλιου νομοσχεδίου –νόμου πλέον– Χατζηδάκη δείχνουν τη διακτίνιση της χώρας στα τραγικά πρώτα μεταπολεμικά χρόνια. Μαζί με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προανήγγειλε ο υπουργός «υποαπασχόλησης» φέρνουν τους εργαζόμενους σε τραγική θέση απέναντι στην πλειονότητα των αδηφάγων εργοδοτών όλων των κατηγοριών.

Αν μάλιστα δούμε και τους νέους υπό διαμόρφωση κατώτατους μισθούς, είναι πολύ πιθανόν, σε συνάρτηση με την ακρίβεια που χτυπάει εκ νέου την πόρτα της χώρας, το επίπεδο ζωής στην Ελλάδα να πέσει σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα σε επίπεδα κάτω από αυτά της Βουλγαρίας. Γιατί οι επενδύσεις που διαλαλούν σε όλους τους τόνους τα ακριβοπληρωμένα από την κυβέρνηση ΜΜΕ δεν πρόκειται να έρθουν τα επόμενα χρόνια. Ως εκ τούτου, νέες θέσεις εργασίας δεν πρόκειται να δημιουργηθούν και οι νέοι επιστήμονες για ακόμη μια φορά θα ψάξουν την τύχη τους στο εξωτερικό.

Τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης οι φίλοι του Κυρ. Μητσοτάκη έχουν ήδη δρομολογήσει προς τα πού θα κατευθυνθούν. Και το σίγουρο είναι ότι δεν θα ωφεληθεί ο κόσμος της εργασίας.

Η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία θα φουντώσει, γιατί αυτό συμφέρει τους μεγάλους εργοδότες.

Χωρίς νέες επενδύσεις και τουρισμό η χώρα οδηγείται συνειδητά από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε ένα βαθύ, κατασκότεινο τούνελ φτωχοποίησης που πολλοί φοβούνται ότι θα οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις. Αλλά αυτή η κατρακύλα είναι στο χέρι όλων μας να σταματήσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter