Μετά τα γαλάζια αυγά και οι γαλάζιες βελόνες – Ξεχνούν τα γαλάζια σκάνδαλα

Μετά τα γαλάζια αυγά και οι γαλάζιες βελόνες – Ξεχνούν τα γαλάζια σκάνδαλα

Όλα τα θέλει «γαλάζια» η  Νέα Δημοκρατία σε μια προσπάθεια να συνδέσει και να επιβάλει το χρώμα της ως συνώνυμο της χώρας, της Δημοκρατίας και της Ελευθερίας.

Και βέβαια το χρώμα που υπερισχύει στην Ελλάδα, είναι το λευκό και το γαλάζιο-μπλε, από τη θάλασσα ως τον ουρανό. Ευτυχώς για τη χώρα προϋπήρχαν αιώνες και χιλιετίες πριν τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά υπάρχουν και τα άλλα χρώματα, από το κόκκινο έως όλα τα χρώματα του ουράνιου τόξου που είναι συνώνυμα της ζωής και του κάθε αγώνα.

Είναι τα χρώματα του αγώνα των Ελλήνων σε τόσους και τόσους πίνακες που απεικόνισαν την αγάπη του για ελευθερία…

Στο κράτος όμως του Μητσοτάκη με τις ελευθερίες σε αναστολή, όπως και τη Δημοκρατία, υπάρχει αχρωματοψία στην προσπάθειά τους να χειραγωγήσουν τους πολίτες και το εκλογικό σώμα.

Έτσι στις ευχές του Πάσχα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνης Γεωργιάδης προτιμά να αποχρωματίσει τα κόκκινα αυγά και να τα κάνει γαλάζια…

Αλλά και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην  προσπάθειά του να ανακόψει την κατρακύλα προσπαθεί με συμβολισμούς και επαγωγικές σκέψεις να επιβάλει το χρώμα του κόμματός του.

Έτσι το πρόγραμμα εμβολιασμού στα νησιά – ναι αυτό το πρόγραμμα που καθυστέρησαν για μήνες σε όλη τη χώρα- το ονομάζει «Γαλάζια Ελευθερία».

Εννοείται πως ξεχνά να πει πως αυτό έπρεπε να γίνει πριν από δύο μήνες και τώρα που πρέπει να τα ανοίξουν όλα δεν έχουν άλλες δικαιολογίες. Εκείνος το προσφέρει απλόχερα αλλά με μεγάλη καθυστέρηση και το παρουσιάζει ως… επιτυχία.

Ξεχνούν να πουν πως σύρθηκαν από άλλα συμφέροντα και δεν έφεραν επιπλέον εμβόλια, πως δεν θωράκισαν το ΕΣΥ και την οικονομία.

Όπως και να’χει το γαλάζιο και μπλε είναι πανέμορφα χρώματα.

Θέλει να τα οικειοποιηθεί η συντηρητική παράταξη… αλλά δεν τους ανήκουν.

Τους ανήκουν τόσο όσο και τα γαλάζια σκάνδαλα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter